De Vraalie en de Frans

Gisteren was het weer zover … de jaarlijkse “vraaliewandeling en –etentje”. De “vraalie” zijn enkele vriendinnen (en vrienden) van Conny. Elk jaar komen ze samen om een wandeling te maken, gevolgd door een etentje. Vorig jaar ging de wandeling door in Rijmenam, dit jaar moesten we in Kessel zijn voor de wandeling en in Lier voor het etentje.

De wandeling die Lutgard en Denise hadden uitgestippeld vertrok aan De Beemden. Van daar ging het via de Kesselse Heide en het Hoogbos in Nijlen naar het Fort van Kessel. Daar ging het verder naar de Nete om zo terug aan De Beemden aan te komen. Een goeie 10 km stappen.

Eten hebben we gedaan in Den Draaibom aan de Kanaalstraat in Lier. Heel lekker eten al duurt het wel even eer je met 14 personen een compromis hebt gevonden. Er wordt immers gevraagd om van elk gerecht (voorgerecht, hoofdgerecht, dessert) maximaal 4 verschillende schotels te kiezen.

En dan begint het … de ene heeft liever een voorgerecht, de andere liever een nagerecht, nog iemand wil enkel een hoofdgerecht. Persoonlijk eet ik ook liever een voorgerecht omdat die minder zoet zijn dan nagerechten. Maar in dit geval vond ik 10 euro voor een kommetje soep of 18 euro voor 2 garnaalkroketten behoorlijk duur ten opzichte van 22 euro voor een hoofdgerecht.

Gelukkig koos ik enkel voor een hoofdgerecht want dat was zoveel dat ik zelfs dat niet opkreeg. Toch een geslaagde dag. Een dag die volgend jaar zal worden herhaald in … mijn eigen Vorselaar ! Het is dus aan mij om een wandeling uit te stippelen en drank- en eetgelegenheden te zoeken.

Vandaag stond dan weer in het teken van de Frans, Frans Bauer. Hoewel ik Frans best wel een sympathieke Noorderbuur vind ben ik geen fan van zijn muziek. Op dergelijke concerten heb ik trouwens ook altijd last van plaatsvervangende schaamte. Ik heb bewondering voor mensen die, in tegenstelling tot mij, hun schaamtegevoel kunnen uitschakelen en staan mee te swingen op muziek ook al hebben ze geen greintje ritmiek in hun systeem zitten. Ze trekken het zich niet aan en amuseren zich. Maar ik kan het dus niet.

Ik wil wel zeggen dat de Frans een man is zonder kapsones, zonder streken, die zich 100% inzet voor zijn muziek en 200% voor zijn fans. En dat verdient toch wel respect. Het belangrijkste vandaag was dat mijn moeder een fijne namiddag heeft gehad en dat was zeker het geval. Ook geslaagd dus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s