Natuurgebieden

Dag 3 van de fietsvakantie.

We kozen vandaag voor Rondrit 2 van 4 ritten die VOS Travel voor ons heeft uitgewerkt. Deze fietstocht bracht ons in eerste instantie naar Haaksbergen waar we stopten aan het Museum Buurtspoorweg dat helaas gesloten was wegens Corona.

Dat museum was oorspronkelijk gevestigd in Boekelo, daarna in Haaksbergen, dan Enschede en sinds 1975 definitief in Haaksbergen. Op bepaalde dagen kan er zelfs met een authentieke stoomtrein naar Boekelo rijden. Vandaag dus niet.

We reden verder naar het natuurgebied Haaksbergerveen, meestal via onverharde fietspaden die best wel leuk zijn om over te fietsen zolang je geen tegenliggers tegenkomt. De paadjes zijn immers net iets te smal om comfortabel te kruisen. Maar verder was het wel  lekker fietsen, zelfs wanneer de wind weer stevig uit de verkeerde richting kwam.

Haaksbergerveen is een hoogveenachtig natuurgebied van ca. 500 ha. In het broedseizoen zitten er behoorlijk wat broedvogels zoals de wulp, de geelgors. Ook de Europese kraanvogel en de grauwe gans maken er op hun trektochten een tussenstop. Er zijn zelfs flamingo’s te zien.

Ik  vrees echter dat die enkel voor wandelaars te zien zijn. Met de fiets maak je weinig kans.

Onze tocht bracht ons ook naar het Buurserzand, een 455 ha groot natuurgebied dat vooral  uit droge heide bestaat.

Op het einde van de tocht maakten we nog een ommetje via het centrum van Boekelo om te genieten van een ijskoude Coca Cola Zero en een warme koffie, een perfecte combinatie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s