Close Encounters of the Deer Kind

horstNog één week scheidt ons van onze verlof. Nog twee weken scheiden ons van onze vakantie aan de Moezel.

Het leek ons dan ook een goed idee om de wandelschoenen aan te trekken en nog eens één van de 75 wandelingen uit Conny’s Groot Wandelboek van Vlaanderen te doen.

Onze keuze was gevallen op wandeling 36 met vertrek aan het Kasteel van Horst in Sint-Pieters-Rode, deelgemeente van Holsbeek in het Hageland. Het Kasteel van Horst is de thuisbasis van Johan, de Rode Ridder maar is helaas (nog altijd) niet toegankelijk voor het publiek.

Het was nog vroeg, het was grijs en bewolkt maar de temperatuur was zalig toen we iets over negen vertrokken op de parking van het kasteel.

We waren nog maar goed vertrokken of we hebben één van de mooiste wandelmomenten ooit meegemaakt.

In een holle weg zagen we rechts van ons een klein diertje in onze richting huppelen. Eerst dachten we aan een grote haas maar het bleek een jonge ree te zijn. Uiteraard bleven we zo stil mogelijk staan en dat bleek te werken want het diertje bleef maar naderen. Heel traag maar het kwam dichter en dichter tot op enkele meters van ons.

Toen kwam er een auto aangereden en besloot de ree om toch maar dat gat in de haag in te duiken en ons te verlaten. Het was een wonderlijk moment. Daar wordt je zo vrolijk van dat niets onze dag nog kapot zou kunnen krijgen.

Even verderop nog een tweede traktatie. We liepen voor een stuk op het parcours van een old-timer rally. Een Citroën DS, een Jaguar MK II, een oude Porsche … mijn dag werd beter en beter.

De wandeling bracht ons verder door het Hageland met mooie stukken bos en mooie vergezichten, kortom perfect om te wandelen.

Uiteindelijk hebben we bijna 12 km verzameld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s