Het boek van de Baltimores

Februari 2012. Marcus Goldman is een gevierd schrijver. Hij verlaat New York om in Boca Raton, Florida zijn nieuwe roman te gaan schrijven.

Het onderwerp? Het verhaal van twee families … de Goldmans-uit-Baltimore en de Goldmans-uit-Montclair (waarvan Marcus deel uitmaakt).

De Baltimores zijn de succesvolle kant van de familie. Oom Saul is een succesvol advocaat. Hij en Tante Anita hebben een zoon Hillel die even oud is als Marcus. Ze hebben een mooi huis waar Marcus elk jaar een groot deel van de zomer doorbrengt.

Daar leren ze ook Woody kennen. Even oud als zij maar een beetje een probleemkind tot Oom Saul zich over hem ontfermt. Ook Alexandra Neville en haar zieke broer Scott worden lid van de Goldman-gang.

Samen worden ze ouder, gaan ze van de lagere school naar de hogere school en uiteindelijk naar de Universiteit.

En dan komt in 2004 de dag van de ramp. Vanaf dan spreken ze enkel nog van vóór de ramp en na de ramp.

Terugkijkend op zijn jeugd en pratend met zijn ouders, zijn oom en andere personen krijgt Marcus een antwoord op de vraag : Wat is er nu eigenlijk echt met de Baltimores gebeurd?

Het boek van de Baltimores is mijn derde boek van Joël Dicker maar het is wel zijn tweede boek. Het is niet zo goed als De verdwijning van Stephanie Mailer maar haalt wel hetzelfde niveau als De waarheid over de zaak Harry Quebert.

Vanaf pagina 1 zat ik in het verhaal. Als ik al na enkele pagina’s wil verder bladeren om te kijken wie het gedaan heeft of wanneer ik boos ben op de NMBS omdat ze op tijd aankomen in het station waardoor ik moet stoppen met lezen … dan is het een goed boek. En dat gevoel had ik bij alle drie de boeken van Dicker.

En daarmee heb ik mijn laatste papieren boek gelezen. Nu ja, dat is overdreven maar er komen er geen nieuwe meer bij. Vanaf morgen lees ik digitaal.

Het eerste e-book wordt De Egyptische Sleutel van Preston & Child. Ik veronderstel dat het allemaal wel zal meevallen. Al zal ik mijn trouwe bladwijzer die me al meer dan twee jaar gezelschap houdt missen.

baltimores

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s