Lincoln

Het was gisteren toch wel iets speciaals … voor de eerste keer in 30 jaar stond er een “2” op het kaartje dat ik aan mijn binnenspiegel moest hangen 🙂 .

We hadden al een gezellige dag in Blankenberge gehad vóór we ons aanmeldden bij P&O Ferries in Zeebrugge maar daarover later meer.

De overtocht verliep trouwens heel rustig. Van de boot geraken ging iets minder vlot. Om te beginnen stonden we op een “hoistable deck” en moesten we wachten tot de auto’s onder ons van de boot waren. Daarna was het lang aanschuiven aan de identiteitscontrole.

Maar eens we op Hedon Road zaten ging het heel vlot. In iets meer dan een uur waren we in Lincoln. Lincoln heette in de eerste eeuw na Christus nog Lindum Colonia en was eigenlijk een soort rustoord voor Romeinse veteranen.

In 1068 bouwde Willem de Veroveraar er een kasteel. In de veertiende eeuw werd Lincoln Cathedral gebouwd. Het kasteel huisvest ook een Victoriaanse gevangenis. Vanop de Middeleeuwse Wallen heb je enkele mooie vergezichten op Lincolnshire en op de stad.

Ruim voldoende te zien dus om een paar uur door te brengen.

Na het bezoekje aan Lincoln reden we verder naar Salford waar we verwacht werden in het Salford Hall Hotel. Een heel pittoresk hotel waar het heerlijk eten is.

Morgen trekken we in principe naar Woodstock (niet dat van het festival) om een bezoek te brengen aan Blenheim Palace.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s