Stiltewandeling in Galmaarden

Na een bijzondere drukke en lastige werkweek, zowel voor Conny als voor mezelf, hadden we behoefte aan een fikse wandeling.

We kozen weer voor Vlaams-Brabant. Niet alleen omdat we daar gewoon veel wandelboekjes van hebben, maar ook omdat het daar meestal heel rustig wandelen is.

Het mocht vandaag iets verder zijn en we kozen voor Galmaarden waar we de Stiltewandeling van ongeveer 10 km zouden doen (knooppunten 6-612-611-622-623-624-60-59-58-614-613-612-6). Volgens de beschrijving zouden alleen het ruisen van de wind, het zingen van de vogels en wat landbouwactiviteiten in de verte horen in dit stille, groene hoekje van het Pajottenland.

Net voor we toekwamen in Galmaarden kregen we nog een fikse bui over ons heen maar op het Marktplein in Galmaarden scheen de zon.

Na anderhalve kilometer zaten we echter al met een probleem. Het wandelpad was een rivier geworden. Een strook van zo’n 50 à 100 meter was volledig overstroomd. Nergens een droog plekje te vinden. We hebben nog even overwogen om het toch te wagen maar het gezond verstand heeft de bovenhand gehaald. Het risico op vallen was te groot. Als het dan 30°C is dan is dat anders maar bij 10°C moet je geen risico’s nemen.

Geen probleem, de Knooppunten-app erbij genomen en een alternatieve route uitgestippeld die voor een groot deel onze oorspronkelijke wandeling zou volgen.

Uiteindelijk stonden er toch 9,5 km op de teller toen we terug op het Marktplein waren. Al bij al toch een geslaagde wandeling.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s