Tuinen

Zo één keer per jaar, ergens in juli of augustus, trekt Conny er op uit met een aantal jeugdvriendinnen op fietsweekend.

Dat was dus afgelopen weekend. Ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om, samen met moeder, twee tuinen te bezoeken.

Afgelopen vrijdag was het de beurt aan de Plantentuin in Meise. Die had ik een tijdje geleden al samen met Conny bezocht. Deze keer heb ik wel een andere wandeling gekozen, een wandeling die, in tegenstelling tot vorige keer, wel door de serres ging.

Ook tante was mee en die heeft, net als moeder, wel genoten van het dagje Meise.

Zaterdag was een rustdag en gisteren ben ik dan, weer met moeder, naar het Arboretum van Wespelaar gereden.

Het Arboretum Wespelaar is een 20 ha groot arboretum Het vormt een uitbreiding van het Domein Herkenrode, dat net ten zuiden ervan ligt. Sinds 2011 is het arboretum op woensdag en zondag van 1 april tot 15 november open voor publiek.

De uitgebreide verzameling is bijeen gebracht door dendroloog Philippe de Spoelberch. De Stichting Arboretum Wespelaar is er in 2007 bij schenking eigenaar van geworden en zorgt voor verdere uitbreiding, onderhoud en openstelling.

De eerste aanplantingen in het arboretum dateren van 1985. Bij reizen en expedities naar alle windstreken werd veel wild plantenmateriaal ingezameld. De bomentuin kon daardoor uitgegroeien tot een plantencollectie van wereldformaat. Ze telt ongeveer 2200 verschillende soorten en variëteiten. Daarvan staat een aantal op de Internationale Rode Lijst van bedreigde soorten van de International Union for Conservation of Nature and Natural Resources (IUCNR). Door kwetsbare en bedreigde planten extra aandacht te geven in de collectie wil het arboretum bijdragen aan het behoud ervan.(bron : Wikipedia)

Wespelaar is niet zo groot als bijvoorbeeld Kalmthout maar het is er wel altijd mooi wandelen. Het arboretum voelt ook heel erg Engels aan. Misschien daarom dat ik er wel graag kom.

Plantentuin Meise:

Arboretum Wespelaar:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s