Muziek

Kijk je toevallig eens op de kalender en dan zie je dat het plots 8 juli is!

Is er dan niets gebeurd sinds 29 juni? Jawel hoor. Er is uiteraard nog gewerkt en er is naar muziek geluisterd en gekeken.

Het begon afgelopen zaterdag. De derde dag van Rock Werchter, de tweede dag van Na Fir Bolg en de eerste dag van Café Peulis dat voor de tweede keer werd georganiseerd door de Landelijke Gilde van Peulis (125 jaar jong dit jaar) in samenwerking met verschillende verenigingen.

In de namiddag was er al ruimte voor een Free Podium maar wij gingen vooral voor de twee coverbands die later op het programma stonden. Eerst was het de beurt aan Debonair,  een groep uit Peulis met Patrick van Lefty Guitars als frontman.

We zagen ze al eens op de vorige editie van Café Peulis in 2019 en net als toen was het weer genieten. Een beetje throwback naar de jaren ’80 ook. Geen kapsones, geen streken, gewoon drie gasten die zich amuseren op het podium en goeie muziek brengen. Meer moet dat niet zijn.

Volgende groep op het programma was Joe Pilar. Dat de groepsnaam een verwijzing was naar een bepaald biermerk met oorsprong in Jupille werd me pas duidelijk toen ik hun spandoek op het podium zag hangen.

Ook hier weer goeie covers maar dan wel iets ruiger gebracht dan die van Debonair. Toen ze een cover van Belgian Asociality speelden kwam hun leadzanger, Mark Vosté, zelfs meezingen. Conny meende hem kort daarvoor al te hebben herkend maar was niet 100% zeker. Toen hij op het podium stapte waren alle twijfels weg.

Ook zondag stond in het teken van muziek. Deze keer trokken we naar Vorselaar voor de derde dag van Na Fir Bolg. Vroeger een vaste waarde voor mij en toen kon je me daar drie dagen na elkaar terug vinden. De laatste jaren was dat iets minder, deels omdat het programma me minder aansprak, deels omdat het me iets te druk werd (en ook wel omdat er veel te veel mensen naar daar gingen “voor de sfeer” in plaats van voor de muziek).

Afin, dit jaar gingen we dus wel omdat ze als topper op zondag niemand minder dan Amy McDonald hadden en laat me daar nu fan van zijn. Omdat in de late namiddag ook nog The Starlings kwamen optreden maakte mijn moeder, 88 jaar ondertussen, haar debuut op een festival. Het optreden was wel geslaagd maar de drukte op zo’n festivalterrein was minder leuk.

Het festival werd geopend door de Harmonie Verbroedering met gastzangeres Micheline van Hautem. Niet slecht maar de gastzangeres mocht iets minder aanwezig zijn geweest.

Op het kleinere podium mocht daarna lokaal “Nief Talent” Florentien een halfuurtje spelen in afwachting van #Like Me die het grote podium het beste van zich lieten horen. Wij hebben ons toen veilig ver weg van het podium gezet.

Om ervoor te zorgen dat moeder een goeie plaats had voor The Starlings hebben wij Floris & The Flames op het kleine podium aan ons voorbij laten gaan.

The Starlings zelf waren, net als vorige zomer in Heist op den Berg, weer goed. Het is vooral mooi om zien en horen hoe Tom en Kato elkaar zo mooi aanvullen.

Na The Starlings moeder terug naar huis gedaan en tegelijkertijd ook een paar boterhammen gegeten. We misten hierdoor wel Rick De Leeuw maar ja … Toen we terug op het terrein waren konden we nog wel genieten van Sioen die een Zuid-Afrikaanse set kwam spelen en quasi de volledige elpee Graceland van Paul Simon bracht, aangevulde met nummers van zijn eigen elpee uit 2007. Heel genietbaar concert was dat.

Om 22u was het dan tijd voor Amy McDonald. Hierover kan ik kort zijn : vierde keer dat ik haar zag en vierde keer dat het heel goed was.

Op Na Fir Bolg heb ik zelf geen foto’s genomen maar ik ben er een paar gaan pikken op de blog van mijn broer die wel drie dagen is geweest. Het blijft in de familie en dan mag dat hè 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s