Peddelen langs de Schelde

Na een weinig “eventvol” weekend vorige week maakten we vandaag gebruik van onze vrije vrijdag om nog eens “op verplaatsing” te gaan fietsten. Dat was dan ook een prima gelegenheid om onze nieuwe fietsendrager (de Yakima FoldClick 2) uit te testen.

We kozen voor een PASAR-fietsroute, meer bepaald voor “Peddelen langs de oude en nieuwe Schelde”. Vertrekken deden we aan de kerk van Wintam.

Ter hoogte van knooppunt 21 passeerden we Kasteel d’Ursel. Deze waterburcht behoorde lange tijd toe aan de adellijke familie d’Ursel maar is ondertussen al 25 jaar het eigendom van de Provincie Antwerpen.

Ter hoogte van knooppunt 1 bereikten we het jaagpad maar dat was afgesloten wegens werken.  Toch zijn we even voorbij de afsluiting gereden want als je daar dan toch in de buurt bent dan wil je Jachtpaviljoen de Notelaer (je weet wel … waar Vorlat woonde in Stille Waters) gezien hebben. Het terras was helaas niet open.

Dan wel teruggereden en de omleiding gevolgd. Op zich was dat wel een meevaller want nu moesten we dwars doorheen Buitenland rijden. Ik kende Buitenland wel van de wegwijzers maar ik had het nog nooit gezien. Als je er nog nooit bent geweest, het is zeker een bezoek waard. Veel van de huizen waren oorspronkelijk gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1894 in Antwerpen. Na afbraak zijn ze in Buitenland heropgebouwd. Echt heel mooi.

Daarna ging het verder over de smalle wegen langs Weert, Sint Amands, Opdorp en Lippelo … Onderweg passeerden we onder andere het Kasteel van Marnix van Sint-Aldegonde en Hof te Melis.

Met de omleiding erbij hadden we uiteindelijk 50 km op de teller staan. Een heel mooie fietstocht ondanks de wind en de vele beestjes.

En de fietsdrager? Die is goedgekeurd.

Knooppunten : 20 – 21 – 1 – 2 – 3 – 4 – 7 – 12 – 11 – 66 – 88 – 81 – 80 – 27 – 37 – 36 – 35 – 20

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s