Stappen, Stappen, Stappen

Deze blog is ontstaan in 2007 toen ik, na jaren van inactiviteit, besloot om op ’t werk tijdens de middagpauze een Start To Run sessie te volgen. Conditie was er niet en de weegschaal begon te wenen wanneer ze mij nog maar zag.

Na 10 weken afzien heb ik dan deelgenomen aan de “5km” tijdens de 10 Miles van Antwerpen (5km die er eigenlijk maar 4,7 bleken te zijn). Het moeilijkste moet dan nog komen. Blijven lopen is moeilijker dan beginnen lopen. Daarom had ik mijn blog ook “keep-on-running-luc” genoemd.

En ja hoor, na ongeveer een jaar begon ik eindelijk plezier te krijgen aan het lopen. Zelfs in die mate dat ik in de jaren die daarop volgden heb deelgenomen aan de Roparun (samen met 7 andere lopers in aflossing de 520 km tussen Parijs en Rotterdam afleggen tijdens het Pinksterweekend), 2 keer aan de Great North Run (een halve marathon tussen Newcastle en Gateshead) en ja zelfs de Marathon van Dublin heb ik aan mijn “palmares” kunnen toevoegen.

De laatste jaren heb ik me meer en meer toegelegd op het wandelen om dat in feite toch gezonder en minder belastend is. Maar af en toe trek ik de loopschoenen nog eens aan. Afgelopen vrijdag was dat nog eens het geval. De eerste zes kilometer gingen behoorlijk goed maar toen begon ik toch te voelen dat ik meer zou moeten gaan lopen. Afin, na 55 minuten lopen stonden er 7,7km op de teller en daar was ik al bij al best tevreden mee.

Ook gisteren werd er weer behoorlijk wat afgestapt. ’s Avonds stonden er meer dan 15.000 stappen op de Fitbit en toch was ik “het erf” niet afgeweest. Conny en ik zijn gisteren begonnen aan de tuin. Na een lange winter moeten alle plantenresten worden verwijderd zodat de tuin klaar is om opnieuw te gaan bloeien.

En vandaag hebben we geprobeerd om de spierpijntjes na gisteren er terug uit te wandelen maar dat is maar gedeeltelijk gelukt. We zochten het niet ver. In Schriek hadden we het Kasteelpad gevonden. Niet dat er nog een kasteel is in Schriek maar paden hebben ze nog wel. Niet onmiddellijk de meest fotogenieke wandeling maar met 8 km best te doen na een dag hard labeur in de tuin 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s