Four seasons in one day

Onder het motto “verandering van omgeving doet wandelen” vertrokken Conny en ik deze voormiddag, mét de nieuwe Citroën, richting Lommel voor een wandeldriedaagse.

Voor onze eerste wandeling reden we naar Lommel-Barrier. Aan de jachthaven in de Boskantstraat kan je kiezen voor drie wandelingen die je zowel in wijzerzin als in tegenwijzerzin kunt doen. Conny had ze ontdekt op de instagrampagina van Ga_eens_wandelen.

Je kan kiezen tussen 3,3 km (groen), 7,1 km (oranje) of 9,1 km (rood). Wij volgden de oranje pijltjes in tegenwijzerzin. De afpijling was trouwens heel goed.

In het begin volg je een grote zandwinningsplas met mooie witte strandjes waar het helaas verboden is om te zwemmen. Niet dat we daar zin in hadden want het was behoorlijk fris. Je moet wel opletten dat je, wanneer je even dichterbij de plas gaat om een foto te nemen, niet struikelt over een kabel want voor je het weet lig je tegen de grond. De eerste reactie van Conny is dan kijken of ik niks heb, mijn eerste reactie is kijken of mijn fotocamera niks heeft 😉.

Dan laat je de plas voor wat hij is en duik je een dennenbos in. Ondertussen vielen de eerste druppels maar die waren op één hand te tellen. Niet veel later echter begon het harder te regenen en ja … zelfs te hagelen.

Ook deze bui duurde niet echt lang. Het was net gestopt toen we aan de Heuvelse Heide kwamen.  Stond daar toch wel net geen bankje zeker. Net op tijd voor onze boterhammetjes. De Heuvelse Heide leek ons zo’n stuk te zijn dat ze in Bonheiden in het Kelderbos ook proberen te maken. Als het in Bonheiden even mooi wordt als hier in Lommel dan zal het daar wel meevallen. Maar de mensen moeten geduld hebben.

Een klein stukje langs het kanaal Herentals-Bocholt en terug het bos in om de laatste kilometers op een heuvelachtig padje te doen onder een mooi zonnetje (maar wel met behoorlijk wat wind).

Ondertussen zitten we in hotel Lommelbroek in Lommel-Kerkhoven. Eenvoudig maar alles wat me moeten hebben is er.

Morgen staat een iets langere wandeling op het programma. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s