Stress en ontstressen

Het was toch weer een redelijk stressvolle week.

Maandag naar kantoor gaan werken. Aangezien ik dan vanuit Peulis kan vertrekken en niet via die verdomde E313 moet is dat gelukkig minder stressvol. Maar ook dinsdag ben ik op kantoor gaan werken. In de namiddag stond er immers mijn jaarlijks bezoekje aan het Sint-Augustinusziekenhuis op het programma. Sinds een paar jaar weet ik namelijk dat mijn (bijzonder) slecht gehoor aan de rechterzijde niet de schuld is van KISS en al die andere hardrockgroepen uit mijn jeugd maar wel van een schwanoom (= een “goedaardige tumor”)dat zich rond mijn gehoorzenuw heeft gevormd en die dus compleet dichtknijpt.

Het is maar een klein gezwel van zo’n 9 mm maar we moeten het wel in ’t oog houden. Dus elk jaar een MRI-scan en dan af en toe ook een gehoortest. Die MRI scan is niet plezant maar die gehoortest is echt vermoeiend. Zeker wanneer de hersenen er al jaren op getraind zijn om geluiden van de rechterzijde te compenseren met de linkerzijde.

Afin … na een kleine 3 uur in de kliniek konden we besluiten dat de 9 mm nog altijd 9 mm zijn en dat het gehoor nog altijd even goed (of slecht) is.

Ook vandaag was nog zo’n stressvolle dag. Vorige week met het dertien jaar oud dieseltje van moeder naar de keuring geweest en een rode kaart gekregen voor de roetuitstoot. En dan kunnen ze daar bij de garage nog wel zo’n “speciaal spul” in de tank doen dat dit probleem zou moeten verhelpen maar het blijft toch altijd spannend. Gelukkig heeft het gewerkt en kan het dertien jaar oud dieseltje een veertien jaar oud dieseltje worden 😉.

Deze namiddag was het dan ook tijd om even te ontspannen, ook voor moeder die haar autootje toch niet graag zou moeten afgeven.

We trokken hiervoor naar Nijlen. Ik weet al geruime tijd dat daar achter het zwembad een mooi parkje is maar het was er nog niet van gekomen om een wandeling te maken die daar doorloopt en die niet te lang is. Voor moeder die dit jaar 88 jaar wordt is 6 km toch wel genoeg.

Vandaag is het me wel gelukt met 5,5 km op de teller.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s