Mechels Broek en/of Modder Broek

Terwijl vorig weekend vooral werd besteed aan het herinrichten van mijn thuiswerkplek (shoppen in de IKEA, spullen in elkaar vijzen …) en het de afgelopen week weer een heel drukke werkweek was die werd afgesloten met een bezoekje aan de autokeuring met het dertien jaar oude dieseltje van mijn moeder (hij werd afgekeurd wegens te veel roetuitstoot ☹) was er vandaag terug tijd voor ontspanning.

We profiteerden van het mooie weer om nog eens naar het Mechels Broek te gaan wandelen. Ik  weet nog hoe verbaasd ik was toen ik daar een paar jaar geleden voor de eerste keer kwam. Zo’n mooi natuurgebied vlakbij de stad.

Ondertussen zijn we er al vele keren opnieuw geweest. Het Mechels Broek heeft ons nog nooit teleurgesteld. Zelfs niet wanneer het zoals vandaag weer vaak door de modder ploeteren was.

De ruim 5km lange A.S. Adventure wandeling, die mooi is afgepijld, loopt doorheen heel het moerassige gebied. Je kan vertrekken aan het lokaal van Natuurpunt in Muizen of aan Sportcentrum De Nekker in Mechelen.

Onderweg zie je tal van watervogels en ook de vele Galloway runderen die het gebied begrazen.

Wij kozen voor Mechelen. Sommige stukken waren echt wel heel modderig, zo erg dat het modder tot bovenaan onze broek vloog.

Na 5,5 km schaatsen door de modder was ik even niet oplettend genoeg en maakte ik toch nog kennis met de (redelijk zachte) bodem. Buiten een deukje in mijn trots gelukkig zonder erg 😉.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s