Trollen en steenbakkerstunnels

Net als vorige zondag kozen we vandaag weer voor een Pasar-wandeling. Deze keer trokken we naar Boom.

We lieten onze auto achter op Parking1 van De Schorre waar de wandeling ook begint.

De Schorre is een provinciaal recreatiedomein uitgebaat door de provincie Antwerpen gelegen in Boom. Het 75 ha grote domein is beschikbaar voor recreatie, sport en evenementen. Het recreatiedomein werd aangelegd rond een aantal buiten gebruik genomen oude kleiputten.

Op het domein zijn een brasserie, binnen- en buitenspeeltuin, een recreatievijver met waterfietsen en een paar stelplaatsen voor mobilhomes. De sportinfrastructuur omvat een voetbalveld, hockeyveld, omnisportveld, recreatievijver voor kajakpolo, deltahelling en judozaal. Het congrescentrum De Pitte biedt vergader- en eventaccommodatie voor kleinere groepen.

Het domein kreeg bekendheid door de organisatie op het domein van festivals als het Kinderrechtenfestival, Schorremorrie en Mano Mundo en werd wereldberoemd door de organisatie sinds 2005 van Tomorrowland in het park. Op het domein is ook het stadion van de veldhockeyclub Braxgata waar in augustus 2013 de Europese kampioenschappen hockey voor mannen en vrouwen werden georganiseerd.(Bron: Wikipedia)

Al snel waren we aan het monument, One World by People of Tomorrow, dat Arne Quinze in 2014 heeft ontworpen ter gelegenheid van 10 jaar Tomorrowland. Het beeld zelf stelt de Nike van Samotrachè voor, de houten brug ernaartoe bevat meer dan 210.000 boodschappen waaronder zelfs één van Ban Ki-Moon (maar we hebben er niet naar gezocht).

De wandeling ging verder door het Trollenbos waar 7 Scandinavische trollen hun intrek hebben genomen. Deze trollen zijn gemaakt door de Deense kunstenaar Thomas Dambo. Hij gebruikte daarvoor oude pallets, gerecycleerd hout van de steenbakkerijen en hout uit het bos. Wij hebben toch 4 van de 7 trollen kunnen zien.

De rest van de wandeling bracht ons via de oevers van de Rupel naar Terhagen en terug naar Boom. Onderweg zagen we nog enkele steenbakkerstunnels. Deze werden destijds aangelegd om de klei vanuit de kleiputten naar de steenovens aan de Rupel te brengen. Er bestaan er nog een vijftigtal die één voor één worden gerestaureerd.

Een heel mooie wandeling van een goeie 7km. Zeker aan te raden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s