Urban Walk

Heel lang geleden, ergens in maart 2020 zouden we deelnemen aan de Urban Walk van Mechelen. We hadden die van Antwerpen al gedaan en ook in Brugge waren we al geweest. Mechelen moest dus wel volgen.

Maar toen kwam dat virus en werd de wandeling uitgesteld en nog eens uitgesteld en nog eens uitgesteld.

Maar uitstel is geen afstel en gisteren was het dan eindelijk zover. Wij zaten in Wave 4 met vertrek tussen 10u en 10u30.

Vertrokken op de markt en al direct door het Stadhuis en het Huis van de Mechelaar (via die glazen loopbrug waar wel al zo vaak hebben ondergelopen). We werden er al direct getrakteerd op een Mechels Maantje.

Volgende gebouw waar we mochten door lopen was de nieuwe cinema, Cinema Lumière, de oude feestzaal die heel mooi is gerestaureerd en nu enkele kleine box-cinema’s bevat.

Via het Hof van Busleyden en de Vleeshalle kwamen we aan in de Kruidtuin, waar we mochten kiezen uit een portie Alpro met granola en fruit of een pannekoekje gemaakt van Alpro Sojamelk.

Van de Kruidtuin ging het naar het Hof van Cortenbach waar de pianowinkel Quatre Mains is gevestigd. Via de Sintte Mettetuin en het Cultuurcentrum bereikten we Brouwerij Het Anker waar we een stuk peperkoek en een drankje kregen (een busje Alpro Sojamelk of een blikje Manenblusser, het Mechelse Stadsbier).

Met een bezoekje aan het Van der Valk Hotel aan het Rode Kruisplein bereikten we het Klein Begijnhof om na 8 kilometer onze Alpro-goodiebag te ontvangen.

Best leuke wandeling die we zo Coronaproofmogelijk hebben afgewerkt (lees : daar waar het druk was of waar we moesten aanschuiven gingen de mondmaskers op). Of we in de toekomst nog Urban Walks gaan doen? Zeer twijfelachtig. Prijs/kwaliteitgewijs scoren ze volgens mij niet goed genoeg.

Maar zeg nooit nooit. Als de stad en/of de gebouwen echt interessant zijn doen we het misschien nog wel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s