Op stap met OKRA

Ik moet nog altijd een verslagje maken van mijn eerste OKRA uitstap ooit.

Voor hen die het niet weten, OKRA (of eigenlijk OKRA, Trefpunt 55+) is sinds 2006de naam van de Katholieke Bond van Gepensioneerden en staat voor Open, Kristelijk, Respectvol en Actief.  Vroeger moest je gepensioneerd zijn maar ondertussen moet je gewoon 55+ zijn. Ik ben twee jaar geleden lid geworden om mijn moeder te vergezellen op een vijfdaagse reis naar Duitsland. Maar toen kwam Covid-19 dus … we moeten nog altijd vertrekken.

Maar daguitstappen mogen dus wel en aangezien de bestemming de Biesbosch was en aangezien ik al heel lang naar de Biesbosch wil ben ik maar meegegaan.

Zo’n uitstap met een hoop gepensioneerden is toch wel een ervaring hoor. Je komt aan op de eerste tussenstop, in ons geval Kamelenmelkerij Smits in Blericum, en je krijgt onmiddellijk een kop koffie met een plakje cake. Na de rondleiding drink je nog een kopje koffie en stap je op de bus met als bestemming … het restaurant, in ons geval Restaurant De Gouden Leeuw in Terheijden.

Daar stond een driegangenmenu op het programma.

Na deze copieuze maaltijd terug de bus op naar Drimmelen om aan boord te gaan van een vaartuigen van het Rondvaartbedrijf Zilvermeeuw. Daar werden we welkom geheten met … een kop koffie en een stuk taart.

Daarna volgde een mooie boottocht van zo’n twee uur door de Biesbosch. Weliswaar meestal in de gietende regen maar de mensen zaten binnen dus dat was niet zo erg. Ikzelf stond ofwel op het benedendek onder een afdakje ofwel op het bovendek wanneer het even niet regende.

Na die geslaagde tocht, weer de bus op en terug naar Terheijden voor een uitgebreide broodmaaltijd. Samengevat is zo’n OKRA-reis dus vooral eten en drinken, sporadisch afgewisseld met een activiteit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s