Langs het water

Na de fietstocht door het water van gisteren kozen we ook vandaag weer voor de fiets. Even gezocht op Google en al snel had ik een fietstochtje van een dikke 40 km gevonden met vertrek in As. Dat is maar 13 km of zo van Zutendaal maar we besloten toch maar om de fietsen op de fietsdrager te zetten en met de auto naar ginder te rijden. Het moet tenslotte plezant blijven.

We waren duidelijk niet de enigen die knooppunt 41 hadden uitgekozen om te vertrekken. De parking stond vol met auto’s met fietsendragers. Het vlakbij gelegen Brasserie ‘t Stasjon (het oude station van As) zal er ook wel iets mee te maken hebben gehad 😉.

Via de oude spoorlijn was het bijna 10 km fietsen naar Dilsen-Stokkem. 10 km die precies altijd bergaf gingen. Heel lekker fietsen was dat.

Via Dilsen bereikten we dan de oude Maas en het Natuurgebied Negenoord-Kerkeweerd. Heel mooi om door te fietsen<.

Dan ging het via de Maas naar Meeswijk en Leut waar we even pauzeerden om te genieten vn een koffie met een lekker stuk Limburgse Vlaai.

Via Vucht bereikten we dan Eisden waar we een heel stuk door de “Cité” fietsten. Totaal verschillend van de natuur die we eerder hadden gehad maar ook dat maakte de tocht van vandaag extra leuk.

Het lastigste hadden ze voor het laatst bewaard : 5 km naast de drukke N763, gelukkig wel op een afgescheiden fietspad. Maar dat fietspad ging wel behoorlijk op en neer. Gelukkig konden we bij aankomst in Brasserie ’t Stasjon nagenieten bij een frisse drank en een lekkere koffie.

De fietsknooppunten : 41 – 501 – 42 – 44 – 48 – 49 – 5 – 56 – 55 – 60 – 551 – 565 – 41

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s