Klimmen en dalen

Nog steeds in Fietsparadijs Limburg en om onze gastheren eer aan te doen kozen we ook vandaag voor de fiets.

Geen vooraf uitgestippelde route maar wel eentje die ik gisteren zelf in elkaar heb geknutseld via het Fietsknooppuntennetwerk.

Net geen 50 km en het vertrekpunt lag zo’n 3 km van onze bungalow. Dat moest toch zonder problemen lukken?

Al snel zaten we aan het Albertkanaal maar daar koos het netwerk niet voor het lager gelegen jaagpad maar wel voor een (veel) hoger gelegen weg. Het zou de eerste van vele “beklimmingen” zijn.

We bleven het water volgen tot aan Kesselt waar we meer naar het “binnenland” trokken. Tussen de velden met maïs, suikerbiet en boomgaarden ging het op en neer richting Lafelt, Hees, Rosmeer en Grote Spouwen tot aan Alden Biesen waar we even stopten voor een koffietje. Dat was meer dan welkom want sinds we het water hadden verlaten was het nog geen meter plat geweest. Dat heb je wanneer je in het grensgebied van Haspengouw en de Kempen fietst.

We fietsen vrij veel maar het constant bergop en bergaf begonnen we na 40 km toch wel te voelen. Ik ben zelfs twee keer gewoon afgestapt en te voet verder gegaan. Ik was nog wel fris genoeg om NIET over het eekhoorntje, dat zonder kijken de straat overstak (!), te rijden.

Van Alden Biesen ging het verder via Waltwilder, Hoelbeek en Munsterbilzen verder. Het stuk doorheen het Munsterbos hadden we eerder deze week al te voet gedaan. Uiteindelijk stonden er net geen 57 km op de teller.

De knooppunten: 532 – 533 – 65 – 558 – 11 – 88 – 124 – 90 – 81 – 89 – 68 – 67 – 504 – 104 – 69 – 567 – 64 – 532 (50 km)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s