Door het Water

Uitstel is geen afstel.

Hoewel er nog behoorlijk wat ochtendgrijs was vandaag stapten toch op de fiets richting Zutendaal centrum waar we bij punt 251 zouden inpikken op het fietsnetwerk.

De eerste 15 km vielen me eerlijk gezegd een beetje tegen. We passeerden wat winkels en vervallen industrie, niet echt mooi vond ik.

Maar toen kwamen we ter hoogte van de watermolen Termien afsloegen naar natuurgebied De Maten. Vanaf dan werd het wel mooi fietsen. Heide afgewisseld met vijvers en bossen. Heel aangenaam fietsen.

Via het jaagpad van het Albertkanaal ging het dan verder richting Bokrijk waar het fietspad ons “door het water” stuurde. “Fietsen door het water” is ons veel beter bevallen dan “fietsen door de bomen”.

Het feit dat het water op ooghoogte is geeft toch een ander perspectief, zeker wanneer er eendjes op amper één meter van je zwemmen. Dergelijke effecten krijg je nooit wanneer je op een brug staat, zelfs niet wanneer je in een boot zit.

We maakten van onze museumpas gebruik om in het Openluchtmuseum Bokrijk een hapje te gaan eten. En natuurlijk ook te gaan kijken naar de Vorselaarse boerderij van de Willems van ’t Vispluk 😉.

Onze fietstocht ging verder langs Winterslag en C-mine. Daar zijn we deze keer niet gestopt. Een groot deel hebben we al gezien toen de Tim Burton tentoonstelling daar liep.

Via de Kattevennen bereikten we terug Zutendaal en na een laatste stop om op een terrasje van een verfrissend drankje te genieten kwamen we met 52 km op de teller terug aan onze bungalow.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s