Lieteberg

Tweede dag in het mooie Limburg. Vandaag stond er een wandeling op het programma, meer bepaald de gele wandeling in het Lietebergbos.

Lieteberg is een van de toegangspoorten tot het Nationaal Park Hoge Kempen. Deze bevindt zich enkele kilometers buiten het park, aan de Stalkerweg ten zuiden van Zutendaal.

In deze omgeving werd zand en grind gewonnen, waardoor plassen zijn ontstaan. Nadat de winning beëindigd was werd er begin jaren 90 van de 20e eeuw door imkers een bevruchtingscentrum voor Carnicabijen opgezet. Hieruit kwamen weer andere activiteiten met betrekking tot insecten voort, zoals een insectentuin en een klein insectenmuseum, dat onder de naam Fascinerende microkosmos. Verder is er een vlinderserre, waar rupsen opgekweekt worden tot vlinders. Ook allerlei activiteiten met betrekking tot insecten worden hier georganiseerd. (Bron : Wikipedia)

Wij hebben er enkel gewandeld en de musea niet bezocht. Het duurde wel even eer we het begin van de wandeling hadden gevonden. We waren met de fiets naar het bezoekerscentrum gereden maar onze wandeling bleek niet daar te starten maar ongeveer anderhalve kilometer verder (en dichter bij onze bungalow zou later blijken).

De wandeling van ruim 10 km is wel de moeite waard. Je zit bijna constant in het bos. Een aanrader op een warme zonnige dag dus.

Het gaat er wel constant op en neer. Geen steile beklimmingen of afdalingen maar toch genoeg om na meer dan 10 km blij te zijn dat je terug aan je fiets bent 😉.

Morgen nemen we weer de fiets en gaan we, als er niets tussenkomt, door het water fietsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s