Vakantie

Na twee maanden van vakantie hier en vakantie daar en vakantie ginder in alle kranten en op radio en tv is het eindelijk aan mij … Ik ben sinds gisteren 16u met vakantie en dat tot 27 september.

En het werd tijd hoor. Ook wanneer je hoofdzakelijk thuis werkt blijft het moeilijk om collega’s “virtueel” met vakantie te zien vertrekken, en terugkomen, en opnieuw vertrekken …

De vakantie werd ingezet met een bezoekje aan de dokter. Tijd om de suikerspiegel nog eens te laten controleren en een nieuwe voorraad medicijnen in te slaan. Die suikerspiegel zit trouwens heel goed.

Terug van de dokter ben ik dan samen met moeder naar Westerlo vertrokken. Daar stond een mooie wandeling van zo’n 6 km op het programma. We vertrokken op de Grote Markt richting kerk. Daar sloegen we rechtsaf richting de staande wip en het clubhuis van de Sint-Sebastiaansgilde van Westerlo.

Er is al meer dan 500 jaar een schuttersgilde in Westerlo. Sinds 1596 is de Familie de Merode hoofdman van de Gilde.

Even verder langs de Grote Nete zagen we dan het kasteel van de Familie de Merode. Helaas werd het zicht grotendeels versperd door de tenten van de musical 1830 die daar tijdens de zomer werd gebracht.

De rest van de wandeling ging door de Kwarekken.

We waren net op tijd terug aan de auto want het begon al snel te motregenen.

Lunchen deden we bij het Looze Vissertje in Herselt. Dat is een grijs café. Een grijs café is zoiets als een bruin café maar dan gevuld met grijsharige mensen. En je weet … als er ergens veel mensen met grijs haar zitten dan is het eten daar heel lekker en niet duur.

Voor het dessert zijn we dan nog even naar Tielen gereden. Beter ijs dan dat van het IJssloeberke bestaat er immers niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s