Ooievaars

Er werd voor de namiddag regen voorspelt en het leek ons dan ook een goed idee om een voormiddagwandeling te doen.

Onze “klassieke” wandeling in Peulis is daar perfect voor geschikt.

Al snel kon ik een eerste foto van een ooievaar nemen. Nu zie je in de buurt van Planckendael wel meer ooievaars vliegen, ik vind het toch altijd bijzonder om ze te zien. Vooral als ze sierlijk op de thermiek naar boven klimmen of, zo heb ik vandaag gezien, naar beneden dalen.

Blij met mijn foto van mijn ooievaar ging de wandeling verder. Viel daar nu een druppel? Jawel hoor, het werden er zelfs meer. Daar had de buienradar niets van gezegd. En zagen we daar nu net geen drie ooievaars in de wei? Oh nee, het zijn er vier. Toch niet … vijf … zes … De ene na de andere ooievaar daalde af naar de wei. Op een gegeven moment telde ik er twintig.

Net nadat de foto’s werden genomen stopte het met regenen. Net lang genoeg om ons verder droog de wandeling te laten afmaken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s