Arboretum van Kalmthout

Mooie liedjes duren niet lang. Vandaag was na 6 dagen ook ons liedje uit. En het feit dat Astrid Stockman in dezelfde ruimte aan het ontbijten was hielp zelfs daar niets aan.

Maar wij zeggen dan “don’t cry because it’s over, smile because it happened”.

Vóór we terug richting Peulis reden hebben we eerst nog een fietstochtje van zo’n 30 km gemaakt. De auto mochten we zonder problemen op de parking van Hotel Jerom laten staan. Als je in de buurt bent en je zoekt een plaatsje om te overnachten, probeer zeker eens of je bij hen terecht kan. We werden er prima ontvangen. Avondmalen kan je er niet maar daarvoor kan je terecht bij de buren van de Heihoeve.

Ons laatste fietstochtje bracht ons ook naar het Arboretum van Kalmthout, een waardige afsluiter van onze zalige vakantie.

Het Arboretum Kalmthout is een van de oudste en meest gevarieerde bomen- en plantentuinen in Vlaanderen.

De boomkwekerij van kweker Charles Van Geert lag in 1856 aan de basis van dit arboretum. Van Geerts opvolgers, Robert en Jelena de Belder-Kovačič maakten er na 1952 hun privé-verzameltuin van en zorgden voor een uitbreiding met vele zeldzame houtige gewassen. Bijzonder is de wijze waarop de wetenschappelijke plantencollectie in de architectuur van de tuin is opgenomen. De schikking van de bomen en planten is zo opgevat dat men het gehele jaar door kan genieten van de afwisseling van kleuren en geuren. Binnen de plantenverzameling zijn de toverhazelaars het meest bekend. In januari en februari vinden ter gelegenheid van de bloei van de oude en breed uitgegroeide struiken in de tuin de Hamamelisfeesten plaats.

Het vroegere zomerverblijf van de oprichter, de parkvilla Vangeertenhof, werd gerenoveerd en doet dienst als tentoonstellings- en evenementenruimte.

Het arboretum is aangesloten bij Botanic Gardens Conservation International, een non-profitorganisatie die botanische tuinen samen wil brengen in een wereldwijd samenwerkend netwerk om het behoud van de biodiversiteit van planten te bevorderen. (Bron : Wikipedia)

En daarmee is onze “zomervakantie” een feit.

We hebben nog maar eens geleerd dat je echt niet ver moet gaan om te kunnen genieten van een vakantie. België is zeker mooi genoeg. Het enige dat je nodig hebt is een betrouwbare reisorganisator (zoals VOS Travel), een fijn hotel (zoals Hotel Jerom) en een goed restaurant (zoals De Heihoeve).

Aan het weer kan je niets veranderen, dat moet je nemen zoals het is. Maar verder moet je er gewoon het beste van maken. Gelukkig lukt ons dat elke keer weer. Het aftellen naar de volgende vakantie kan beginnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s