De Hoge Rielen

De titel had ook kunnen zijn … weekendverslag 1 met vertraging.

Maar ja, als je moet kiezen tussen ’s avonds gezellig op een schommelbankje genieten van het mooie weer of binnen zitten, foto’s bewerken en een blogpost schrijven … dan kies je toch voor het eerste hè?

Afgelopen vrijdag de verplaatsing gemaakt naar Kasterlee/Tielen om eens te gaan wandelen in de Hoge Rielen.

De Hoge Rielen is een jeugdverblijfscentrum van 230 ha in Kasterlee dat eigendom is van de Vlaamse Gemeenschap en in haar opdracht wordt beheerd door de vzw ADJ. Verschillende groepen kunnen er tegelijkertijd te gast zijn in 17 paviljoenen en op de kampeergronden.

Op dit oude militaire domein staan vele loodsen die dienstdeden als munitie-opslagplaats. Velen zijn ondertussen herbouwd tot educatieve lokalen of slaappaviljoenen. In 1999 ontwikkelde toenmalig Vlaams bouwmeester ‘bOb’ Van Reeth een langetermijnvisie voor het domein. Uit verschillende studiebureaus werd nadien Secchi & Vigano geselecteerd om een masterplan te ontwikkelen. Momenteel is dit masterplan in uitvoering.(Bron : Wikipedia)

Van jeugdbewegingen was er weinig of niets te zien. Dat gaf ons mooi de gelegenheid om het groene natuurloopparcours te wandelen. Er is ook een rood parcours maar dat is ruim 8 km en met een 87-jarige moeder volstaat 5,5km. Het parcours is trouwens perfect afgepijld en loodst je doorheen de mooiste plekjes van de Hoge Rielen.

Onderweg trouwens een close encounter of the deer kind gehad. Bijna had ik ‘m gemist maar ik was nog net op tijd om ‘m op de gevoelige SD-kaart vast te leggen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s