Anderstad

In tegenstelling tot gisteren was het vandaag gelukkig droog weer.

En aangezien er ook een pak minder wind stond dan een maandje geleden zijn we nog eens naar Lier getrokken om de wandeling te doen die we toen van plan waren te doen. Een wandeling die we trouwens bijna 5 jaar geleden ook al eens hadden gemaakt : Anderstad.

Anderstad zou genoemd zijn naar Randerstadt, een kasteel dat voor het eerst werd vermeld in 1247. In 1462 liet Jan van Wesenmael bij testament het kasteel en al zijn goederen na aan Karel van Charolais, zoon van Filips De Goede. In 1585 brandde het gedeeltelijk af. In 1784 werd de rest van het slot afgebroken en onder Frans bewind werd het in 1808 als Staatseigendom verkocht. (bron : Archeologisch vooronderzoek Lier – Anderstad van Natasja Reyns en Jordi Bruggeman).

Nu is het vooral een natuurgebied dat wordt beheerd door Natuurpunt. Het is een waar paradijs voor vogels met brede rietkragen en vijvers die dienen als rustgebied voor trekvogels en als broedgebied voor heel wat zeldzame soorten.

Voor ons was het in ieder geval genieten van de rust. Het is zowel voor Conny als voor mezelf al een heel druk jaar geweest en dan doen dergelijke wandelingen echt wel deugd. Nog een weekje werken en dan is het aan ons om eens een weekje vakantie te hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s