(On)Herkenbaar Hasselt

Weet je nog … die gratis treinritten die we gekregen hebben van de regering?

Vandaag heb ik daar nog eens gebruik van gemaakt en samen met mijn moeder en mijn tante de trein naar Hasselt genomen.

Ik heb een speciale band met Hasselt. Van 1982 tot 1984 heb ik daar mijn A1 Secretariaat-Talen diploma gehaald aan het Provinciaal Hoger Handelsinstituut. Twee jaar heb ik er “gewoond” in het Proviciale Studentenhuis (a.k.a. “den toren”) recht tegenover de school. Het waren twee zalige jaren.

Ik ben nog vaak terug geweest maar nu was het toch alweer een hele tijd geleden.

Het Hasselt van nu is niet meer het Hasselt van toen, dat kan ik alvast vertellen. Op dit moment lijkt Hasselt wel een grote werf te zijn.

Ons eerste doel was het Modemuseum. Dat viel een beetje kleiner uit dan verwacht maar viel verder heel goed mee. Nadat we onze boterhammetjes hadden opgegeten op een bankje in de zon gingen we verder met onze stadswandeling. Sommige plaatsen waren nog exact hetzelfde, andere plaatsen waren onherkenbaar veranderd, nog andere plaatsen had ik nog niet eerder gezien.

Al bij al was het wel een leuke daguitstap. Met ruim 8 km op te teller was het wel meer dan voldoende voor mijn gezelschap 😉.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s