Herentals

Herentals.

De stad van de Keizer, niet Karel maar Rik II (Van Looy).

Het is ook de stad waar ik vroeger, toen de dieren nog spraken en ik een tiener was, elke week naar de cinema ging. Naar de Lux of de Plaza in de Zandstraat of de Funkis op de Markt. Star Wars, Jaws, King Kong, Grease, Saturday Night Fever … ik heb ze er allemaal gezien.

Het is ook de stad waar ik (bijna) elke week een elpee ging kopen voor 220 franken (5,50 euro). Behalve mijn elpees van ABBA, die kocht ik niet in Herentals. Dat zou slecht geweest zijn voor mijn reputatie 😉.

Herentals is echter ook een stad met een rijke geschiedenis en met behoorlijk wat historische gebouwen.

En ze hebben een mooie afgepijlde wandeling die je langs deze gebouwen brengt. Ik heb ze deze namiddag gedaan met moeder en ik kan ze enkel aanbevelen.

Omdat wij de auto hadden achtergelaten op de schaduwrijke parking aan het openluchtzwembad zijn wij uitgekomen op bijna 8 km in plaats van de voorziene 5 maar dat viel best mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s