Wandelweekend

Afgelopen weekend was een echt wandelweekend met de Vraaliewandeling op zaterdag en de allereerste Alpro Urban Walk op zondag.

De Vraalie zijn een aantal meisjes uit of uit de buurt van Peulis die elkaar al kennen van uit de jeugdbeweging. Naar jaarlijkse gewoonte komen ze, samen met partners, ergens samen om een wandeling te maken en achteraf gezellig te eten.

Twee jaar terug hebben we de Pikhakendonk wandeling tussen Rijmenam en Hever gedaan, vorig jaar zijn we gaan wandelen in Kessel en dit jaar was het de beurt aan … Vorselaar. Jawel, mijn eigen Vorselaar.

Ik had een wandeling van een kleine 9 km uitgestippeld langs de K’s van Vorselaar: Klooster, Kerk, Kaak, (de 14) Kappelekens en uiteraard ons Kasteel. Al zeg ik het zelf … het was een heel mooie wandeling. Na de wandeling hebben we kunnen genieten van een smakelijk maaltijd met de beste Kempische ingrediënten in De Schranshoeve. Op de dagteller stonden 12,85 km.

Vraaliegroep.jpg

Zondag waren we om 7u al onderweg naar Brugge om deel te nemen aan de Alpro Urban Walk. Deze wandeling van 10 km bracht ons door gebouwen als het Gerechtsgebouw, de Heilige Magdalenakerk, het Concergebouw en het Stadsbestuur. Andere gebouwen zoals het Stadhuis en de Gentpoort hebben we links laten liggen. Er werd immers niet in waves gestart zodat het op enkele plaatsen gewoon te lang aanschuiven was. We hebben evenmin een kwartier aangeschoven om een praline te proeven, ook al is ze van Dominique Persoone.

Dat is misschien een les voor volgend jaar : zorg ervoor dat de drieduizend deelnemers meer verspreid vertrekken. Dat voorkomt misschien lange wachttijden verderop.

Om twee uur waren we rond en trokken we terug richting Peulis. Op de dagteller : 17,50 km.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s