Herkansing

trixMen zegt vaak dat iedereen een tweede kans verdient. Afgelopen dinsdag heb ik dat ook gedaan.

Eén van de eerste concerten die Conny en ik samen hebben gedaan was Trixie Whtiley, ruim drie jaar geleden in de Lotto Arena, toen zelfs in het gezelschap van collega Heidi en een paar vriendinnen.

Dat concert begon al slecht met STUFF in het voorprogramma. Sommige mensen doen lyrisch wanneer ze het hebben over STUFF maar voor mij waren het een paar muzikanten die elk een verschillend nummer speelden. Bovendien stond het geluid veel en veel te luid.

Ook het concert van Trixie zelf was niet aan te horen. Zo luid dat ik na een halfuur al ben doorgegaan.

Nochtans vond (en vind) ik haar best aangenaam om naar te luisteren wanneer ik ze hoor op de radio.

Als ze dan een optreden geeft in één van onze favoriete concertzalen, de AB, om haar nieuwe CD “Lacuna” voor te stellen, dan wil ik haar wel een tweede kans geven.

Spijt heb ik er zeker niet van gehad, in tegendeel. Vóór het concert hadden we eerst ons traditioneel etentje in de AB Resto, een heel stil etentje trouwens want als je Geep eet dan moet je echt wel geconcentreerd blijven om geen graten binnen te krijgen.

Daarna volgde om 20u een optreden van Echo Beatty, een vriendin van Trixie. Zij was veel meer te genieten dan die kwasten van STUFF. Dat was alvast een goed begin.

Om 21u was het dan de beurt aan Trixie zelf. Begeleid door een drummer die ook bass, piano, gitaar, synthesizer en wat dan ook speelde, gaf ze het beste van zich zelf. En dat beste was stukken en stukken beter dan hetgeen ze in Antwerpen bracht. De bass stond wel een beetje luid maar verder viel er op het geluid weinig aan te merken.

Dat valt helaas niet te zeggen van de belichting. Waarom we om de haverklap moesten worden verblind is me een raadsel maar verder valt er dus niks slecht te zeggen over het concert. Geslaagde herkansing dus.

Daarmee zit ons indoorseizoen er bijna op. Op 22 juni volgt nog Mark Knopfler in Antwerpen maar verder is het Werchter Boutique, Graspop, Openluchttheater Rivierenhof, Rijmrock (waarschijnlijk), Maanrock (mogelijk), Lokerse Feesten …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s