De Riviermoorden

Terwijl Commissaris Bruno Somers van de Lierse politie samen met zijn vrouw Sonja geniet van een cruise op de Seine, heeft zijn partner Hoofdinspecteur Paul de Winter het druk met het oplossen van een werfdiefstal.

Nog maar net terug vanuit Parijs wordt commissaris Somers gevraagd om terug te keren naar de Lichtstad. Deze keer niet voor zijn plezier maar wel om een onderzoek uit te voeren naar de moord op Nadja van de Vijver.

Eerst was gedacht dat ze het slachtoffer was van een terroristische aanslag die eerder die dag plaats had gevonden maar het is wel degelijk moord.

Het duo Somers en De Winter lossen de zaak op maar krijgen onmiddellijk daarna een oude zaak op hun bureau gegooid die veel gelijkenissen vertoont. Deze keer vond de cruise echter plaats op de Rijn en niet de Seine. En hoewel de twee zaken op het eerste zicht niets met elkaar te maken hebben zijn ze toch gelinkt.

Om af te sluiten lossen ze nog een derde moord aan het water op maar deze keer veel dichter bij huis … het Netekanaal in Emblem.

De Riviermoorden is de 10de politiethriller in de reeks “Somers en De Winter” van Ludo Geluykens en heeft de typische kenmerken van deze Ranstse schrijver : eenvoudige plot, vlot leesbaar en, voor streekgenoten, heel herkenbare plaatsen. Zo ben ik vanavond tijdens mijn wekelijks jogging in Lier enkele plaatsen uit het boek gepasseerd.

Zoek je vlotte literatuur voor op de trein of op reis … koop een paar boeken van Ludo Geluykens.

riviermoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s