Finn

Na twee concerten die we eigenlijk voor onze moeders hebben bezocht (en die feitelijk ook wel goed waren hoor) zijn we gisteren begonnen aan ons “eigen” seizoen.

Daarvoor trokken we naar Leuven. Een redelijk druk Leuven overigens en daar had de laatste zaterdag van de solden ongetwijfeld mee te maken. En ja, ook wij hebben ons nog eens aan bezondigd. Maar ja, wat wil je … met kortingen van 50% en dan nog eens een korting van 20% op het resterende saldo.

Toevallig kwam ik ook nog mijn favoriete directeur aller tijden tegen. Ondertussen is hij CEO van Ageas en gewezen CEO van het jaar maar tussen 1994 en 1998 was hij gewoon Bart, directeur van afdeling Leven. Na 20 jaar wist de man nog steeds dat wij in die periode een paar keer samen zijn gaan kwissen.

Na een, bijna traditionele, hap in den Domus trokken we naar Het Depot. Ruimschoots op tijd maar als je een goede zitplaats wil veroveren dan moet je goed op tijd zijn.

Het voorprogramma, Pablo Vasquez, was niet slecht maar kon me niet echt bekoren. Misschien ook wel omdat ik toch wel vrij moe was. Ik moet toegeven dat ik een dutje heb gedaan.

Om 21u30 was het dan de beurt aan Neil Finn en zoon Liam Finn. Neil is bekend van de groepen waarin hij met broer Tim heeft gespeeld zoals daar zijn Split Enz, Crowded House en The Finn Brothers.

Het was trouwens een gezellige familieuitstap want ook mama Sharon (op bas) en jongere zoon/broer Elroy stonden mee op het podium.

Bijna twee uur hebben ze gespeeld en het heeft geen seconde verveeld. Dit was een goed concert, een heel goed concert zelfs, neen … een fantastisch concert. Nieuwe nummers, zowel van vader als zoon, aangevuld met enkele klassiekers uit het verleden … het was genieten.

finn

Hopelijk trekt die lijn zich door. De komende weken staan onder andere op het programma : The Scabs, Coig, Jan de Smet, Patrick Riguelle, Amy McDonald, Bart Herman, Gers Pardoel, Joe Jackson, Dead Man Ray, Guido Belcanto, Trixie Whitley, Mark Knopfler en dan Graspop met o.a. KISS, Whitesnake en Def Leppard. Tussendoor gaan we ook nog naar Vitalski & Jean-Paul van Bendegem, Lieven Scheire en Spamalot.

Plaats een reactie