Oxford

Naast Blenheim Palace was ook een bezoek aan Oxford een must deze vakantie.

Daarom vertrokken we vroeger dan normaal om zoveel mogelijk uit deze dag te halen. Helaas werkte het verkeer niet mee. Omdat de A35 afgesloten was moest iedereen via afrit 8A in plaats van 9. Gevolg … ongeveer 45 minuten in file gestaan. Niet prettig uiteraard. We waren na de afrit gelukkig heel snel aan de Park & Ride zodat we met de bus verder konnen.

Eerste plaats die we zeker wilden zien was de Bodlean Library. Daar kozen we voor de korte rondleiding van een halfuurtje maar dat was wel genoeg om veel te weten te komen over deze bibliotheek die na The Library of Congress in Amerika en The British Library in London het meeste aantal boeken in zijn bezit heeft (zo’n 12.000.000). We mochten ook het oudste gedeelte van de bibliotheek bezoeken. Daar staan boeken van meer dan 500 jaar oud.

We wilden ook zeker naar Christ Church College maar vóór we dat deden hebben enkele boekenwinkels (Blackwell’s, Waterstone’s) en uiteraard ook The Mountain Warehouse bezocht.

Christ Church was zo mooi als ik het me kon herinneren. Ik was er al eerder geweest, Conny nog niet. We waren daar niet alleen. Duitse studenten en uiteraard hordes Japanners hielden ons gezelschap (of liepen in onze weg, ’t is maar hoe je het bekijkt).

Op weg naar huis hebben we dan een fikse bui over ons dak gekregen maar wat maakt dat uit wanneer je in de auto zit na alweer een zalige vakantiedag?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s