Elleboog

Wat gebeurt er wanneer er, op een dinsdag met staking in het openbaar vervoer, zowel in de Lotto Arena als in het Sportpaleis een uitverkocht concert doorgaat?

Dat zou wel eens een verkeersinfarct kunnen geven stond er in de kranten. Maar ja, als het eens een paar dagen enkele graden onder nul is dan staat de wereld ook stil.

Toch was ik er gisteren niet 100% gerust in. Integendeel. Maar ja, soms is het geluk aan onze zijde. Dat begon al toen ik nog op weg was naar Kontich om Conny op te pikken. Kreeg ik immers Mandy aan de lijn met het heuglijke nieuws onze vakantie naar Engeland in september volledig in orde is. Het was wel het 5de hotel op mijn voorkeurslijst waar uiteindelijk plaats was maar daarom geef ik altijd zo’n lange lijst op hè! En geef nu toe … nodigt dit niet uit om op vakantie te gaan: Salford Hall nabij Stratford-Upon-Avon.

salford hall.jpg

De rit Kontich naar de Lotto Arena ging ook een pak vlotter dan verwacht, dit dankzij een kort ommetje via de Singel. De wagen achtergelaten op Parking Spoor Oost en dan maar hopen dat er een plaatsje zou zijn in den BackStage (het restaurant aan de overkant van ’t straat, niet die van de Lotto Arena zelf). Ja hoor, dat lukte nog juist.

Het concert zelf was geweldig. We werden “opgewarmd” door Jonathan Jeremiah en stipt om twintig over negen begonnen Guy Garvey en de rest van Elbow aan een optreden van ruim 2 uur. Een fantastisch optreden. Goeie muziek, goed geluid en een mooi lichtspektakel. Al moet ik toegeven dat ik van dat laatste niet alles heb gezien. Het was immers muziek om je ogen dicht te doen en te genieten. Zodra ik dat deed had ik wel vaak het gevoel dat Peter Gabriel op het podium stond. Zou Garvey misschien een onecht kind zijn? De gelijkenissen waren er volgens mij wel.

20180227_200947.jpg

 

20180227_215147.jpg

We zijn (gelukkig) niet tot het einde gebleven. Toen wij buitenkwamen bleek immers dat de buren (Kendrick Lamar) ook net de zaal begonnen te verlaten. Wij konden de parking nog op een vrij rustige manier kunnen verlaten maar een halfuurtje later moet het, mede dankzij een ongeval, een complete chaos zijn geweest.

Enfin … het was de zoveelste geslaagde concertavond