Summer of 69

woodstock uplugged.JPGHoewel sommige mensen na al die jaren nog altijd denken dat muziek mij enkel kan bevallen wanneer er veel elektrische gitaren in zitten sta ik open voor alles van Abba tot Zappa.

In de concerten die wij bezoeken zit dan ook heel veel variatie. Zaten we vorige zondag nog in de jaren tachtig met Simple Minds … gisteren zaten we in de zomer van 1969 op de weide van Max Yasgur in Bethel, NY, USA.

Gelukkig zaten wij niet echt samen met 400.000 (!) andere mensen op het Woodstock festival maar in het CC Zwanenberg in Heist. Maar ik voelde toch de sfeer van Peace, Love and Music van het podium stromen. Daar stond immers Woodstock Unplugged het beste van zichzelf te geven.

In dit project brengen Pascale Michiels, Bert Verschueren, Patsy Verfaille en Filip Bollaert covers van nummers die werden gespeeld op het legendarische festival. Passeerden op die manier onder andere de revue : Melanie, Janis Joplin, Jimi Hendrix, Canned Heat, Creedence Clearwater Revival en Crosby, Stills, Nash & Young.

Ik was vergeten dat het een dubbel concert was dus voor mij was dit een geweldige meevaller. De driedubbel elpee Woodstock was vroeger immers één van mijn favoriete albums. En de covers waren ook één voor één voltreffers.

concert,woodstock,urban trad

Na de pauze was het dan de beurt aan de groep voor wie we echt kwamen: Urban Trad. Voor velen zal er een belletje beginnen rinkelen wanneer ik zeg dat ze destijds groot nieuws waren omdat zangeres Soetkin Collier niet mee mocht naar het Eurovisie Songfestival omdat ze zogezegd extreem rechts was. Uiteraard was daar niets van aan maar ze heeft toch de trip naar Riga niet mee mogen maken. Met Sanomi hebben ze wel de tweede plaats behaald.

In 2012 is de groep officieel gestopt maar sinds 2015 treden ze sporadisch toch nog eens op, zij het met een gewijzigde samenstelling. Gisteren werden zangeressen Soetkin Collier en Veronica Codesal begeleid door Philip Masure, Dirk Naessens, Nicolas Scaillet , Jill Delien en Bert Verschueren die al meer dan een uur op het podium had gestaan.

concert,woodstock,urban trad

Het verschil tussen de twee groepen kan eigenlijk niet groter zijn maar toch hebben we twee keer genoten. Vooral de samenzang van Collier en Codesal was mooi. Een lange muziekavond maar een heel geslaagde avond.

concert,woodstock,urban trad

Volgende concert op de agenda is Elbow in de Lotto Arena volgende week dinsdag.