LEZ

Sta je klaar om naar Lier te vertrekken … krijg je telefoon van je loopmaatje dat ze nog altijd in Antwerpen op het werk zit. Skippen we deze week of spreken we een uurtje later af?

Ik heb maar voor het eerste gekozen. Ik moet bij dat halfuurtje joggen tenslotte ook nog een klein uurtje verplaatsing heen en weer tellen.

Daarom heb ik maar een solootje gedaan en een halfuurtje in Vorselaar gelopen. En deze keer kwam het aardig in de buurt van lopen. Vier kilometer op 28 minuten … een tempo van 8,65 km/u … dat is bijna lopen.

Volgende keer dat ik dat doe neem in wel een zuurstoffles en –masker mee. Ze doen allemaal zo wild over dieselauto’s en fijn stof en zo. In Antwerpen heb je zelfs de LEZ. Wel, ik vind dat ze dit ook moeten instellen voor kachels. Ik weet niet wat ze hier allemaal opstoken in hun kachels maar je kan op sommige plekken haast niet meer ademen.

Plezant is anders.

lopen.JPG