Goed maar niet wauw

Gisteren waren James Kerr en Charles Burchill op bezoek in de Brusselse Ancienne Belgique. Beide heren zijn beter bekend als Simple Minds.

Aangezien dergelijke concerten eerder een ouder publiek aantrekken hadden Conny en ik besloten om zeker op tijd te vertrekken. Dat bleek trouwens een goed idee. De trein van 18:04 genomen in Mechelen en 40 minuten later stonden we in de rij.

Stipt om 19u gingen de deuren open en een tiental minuten later had ik twee zitplaatsen te pakken. Helaas niet op onze geliefkoosde eerste rij maar toch met een heel goed zicht op het podium. Twintig minuten later waren alle zitplaatsen trouwens ingenomen.

Stipt om half negen begonnen ze aan het concert. Eerst vier nummers uit de oude doos, dan een mini interview, gevolgd door 4 nummers van hun nieuwe CD “Walk Between Worlds”, opnieuw een mini interview, side 2 van hun nieuwe CD om dan hun set af te sluiten met knallers als Waterfront, Someone Somewhere in Summertime, The American en New Gold Dream (81-82-83-84).

Omdat het toch al kwart over tien was en omdat we beide vroeg op moesten om te gaan werken hebben we niet meer gewacht op de bisnummers (zijnde Scantify Yourself, Alive and Kicking, Mandela Day en Don’t You (forget about me). Geen slechte nummers maar ik had mijn Waterfront gehad en Conny haar New Gold Dream dus erg was dat niet.

Wat kunnen we zeggen van het concert? Dat het goed was uiteraard. Goed maar niet wauw. Ook dat kant 1 van de nieuwe plaat een beetje saai is en dat kant 2 veel beter is. Dat de nieuwe samenstelling van de groep (Zang: Jim Kerr; Gitarist: Charlie Burchill; Gitarist: Gordy Godie; Basgitarist: Ged Grimes; Drummer: Cherisse Osei; Keyboard: Catherine AD en Achtergrondzangeres: Sarah Brown) prima werkt.

Ondertussen werken we uiteraard verder aan het concertnajaar. Zo hebben we Kim Wilde toegevoegd aan de lijst. Dat concert is trouwens ook al uitverkocht.

En op Suikerrock kijken we al uit naar Anouck, Alanis Morissette, Goo Goo Dolls, White Lies en Gers Pardoel. Stan van Samang komt ook maar daar kijken we niet echt naar uitwink.

simple 01.jpg

simple 02.jpg

simple 03.jpg