Merodebos

Kruiskensberg in Bevel. Telkens ik naar Peulis rij (en dat gebeurt al wel eens) passeer ik er. We zijn er ook al verschillende keren een wandeling begonnen. Ook één van onze meest memorabele wandelingen namelijk onze “Rookstopwandeling” van 25 juni 2016 vertrok daar. Die wandeling was trouwens memorabel omdat we toen op sommige plekken tot aan onze knieën in het water stonden.

Kruiskensberg dus. Na al die tijd denk je dat je daar alles wel gezien hebt maar neen hoor. Bijlange na niet. Toevallig vond ik onlangs op internet een wandeling van 12,50 km die ons van Kruiskensberg naar de Merodebossen in Herenthout zou brengen.

De Merodebossen behoorden vroeger toe aan de Familie De Merode, werden in 1955 verkocht aan een mijnbedrijf die de bomen gebruikte om mijngangen te stutten maar is sinds 1992 in het bezit van het Agentschap Natuur en Bos.

Het is er vooral mooi wandelen, ook al lijken sommige paden afgesloten voor het publiek. Ik wil maar zeggen dat we weer een paar keer over of onder een “obstructie” zijn gekropen.

Na drie uur wandelen waren we rond. Zoals gezegd een heel mooie wandeling met ook een enigszins rare tussenstop. We kwamen halfweg een café tegen. Het leek gesloten. Er brandde immers geen licht. Maar het bordje op de deur zij “open”. Deur geprobeerd en ja hoor … ze waren open. Twee Coca Cola Zero besteld. Die werden geschonken in … wijnglazen. Betalen met 20€ ging niet want hij had niet zoveel wisselgeld. Betalen met 4 € ging wel maar ook dan moest hij wisselgeld gaan halen in hun frituur dat buiten stond. Maar de cola was wel lekker fris.

IMG_3609.JPG

IMG_3595.JPG

IMG_3611.JPG

IMG_3619.JPG