Dossin & Mechels Broek

Blijf thuis indien mogelijk. Rij zeker nergens met de wagen naartoe. Het einde van de wereld is in zicht. OK, ik geef toe dat deze laatste opmerking gisteren niet werd geuit maar het scheelde toch niet veel. Ondanks het feit dat ik gisterenmiddag al op www.buienradar.be had gezien dat de sneeuw ten vroegste rond de middag het centrum van het land zou bereiken besloten Conny en ik gisteren toch maar om onze geplande uitstap naar het Oost-Vlaamse Berlare-Donk uit te stellen tot later. De “Zwarte Madam-wandeling” kunnen we  op een andere keer wel doen.

We hadden wel een alternatief dichter bij huis namelijk Mechelen. Een bezoek aan het Dossin museum staat immers al een tijdje op onze “bucketlist”. Dat bezoek zou perfect te combineren zijn met een wandeling. Afhankelijk van het weer zouden daar ook verschillende mogelijkheden zijn.

De Dossin kazerne was echt wel indrukwekkend. Eigenlijk geen pretje om te bezoeken want met momenten heel triest maar elke Belg zou moeten worden verplicht om dat museum te bezoeken. Het verhaal van de Joden vóór en tijdens de tweede wereldoorlog is immers te vergelijken met bepaalde situaties vandaag.

IMG_3529.JPG

Na het bezoek hadden we behoefte aan een frisse neus want sommige beelden hakken er toch wel in. Als je die grote wand ziet met veel zwart-witfoto’s en die enkele sepiafoto’s om dan te beseffen dat enkel de sepia-mensen de holocaust overleefd hebben dan moet je even slikken.

IMG_3530.JPG

Na een “alternatieve” croque bij Sister Bean zaten we al snel op het Dijlepad, de wandeling over de Dijle. Door de werken aan het station en omgeving moesten we wel een alternatief vinden om op het jaagpad langs de Dijle te geraken maar dankzij de omleiding voor fietsers en de Garmin eTrex lukte dat perfect.

IMG_3547.JPG

Via de Dijle ging het tot aan de brug van Muizen en van daar ging het verder richting het Mechels Broek. Ik ben daar ondertussen toch al een paar keer geweest en elke keer verbaast het me hoe mooi het daar is. Het maakt niet uit in welk seizoen je daar komt. En dat op letterlijk een boogscheut van het stadscentrum.

IMG_3576.JPG

IMG_3572.JPG

Ondertussen was het nog altijd niet aan het sneeuwen trouwens. Zouden Kris Peeters en het Agentschap Wegen en Verkeer (en waarom niet het KMI zelf) dan niet eens kunnen kijken naar de buienradar. Ik die nog niet vaak een fout zien maken, dit in tegenstelling tot die anderen.

Afin … het was alweer een leuke een leervolle dag. En alweer 12,50 km kunnen toevoegen aan het totaal.

wandeling.JPG