Gevuld weekend

Stil weekend op blogniveau maar zeker geen stil weekend gehad.

Het weekend begon uiteraard op vrijdag, net zoals altijd. Verschillend was deze keer wel dat de meeste van mijn collega’s zich vanaf 15u begonnen klaar te maken om naar het Personeelsevent in Lint te gaan terwijl ik gewoon bleef verder werken.

Ik had immers andere plannen. Het zal u niet verbazen dat ik een concertje in mijn agenda had staan waardoor ik niet kon deelnamen aan het personeelsevent. Nu ja, ik heb lang moeten zoeken eer ik een concertje had gevonden hoor. Ik ben namelijk geen fan van dergelijke eventen. Vroeger kon je er tenminste nog deftig eten met een 5 gangen menu of een gigantisch buffet. Maar nu zijn het gewone food-standjes waar je een kartonnen bekertje pasta of zoiets kunt krijgen. Bovendien is de muziek er meestal al slecht en een “danser” ben ik ook al niet.

Neen … voor mij hoeft het echt niet. Mijn plannen leken me veel leuker. Eerst een wandelingetje van 2,5 km op Conny op te pikken. Dan nog eens een kilometertje wandelen om iets te gaan eten onder de toren van de kathedraal. En dan 4,5 km wandelen om naar den Trix in Borgerhout te stappen. Gelukkig regende het niet zo hard als ’s morgens toen ik daar mijn auto ging droppen.

Er stonden in Trix Club twee groepen geprogrammeerd: Pavlove die vorig jaar waren geselecteerd voor De Nieuwe Lichting van StuBru en Cults, een koppel Amerikanen die Indierock zouden spelen. We kenden geen van beide groepen maar met een inkomprijs van 14 euro kan dat niet echt tegenvallen. En dat heeft het zeker niet gedaan. Best wel leuke muziek en ongetwijfeld beter dan Wim Soetaer die op de moment in Lint klassiekers aan ’t verkrachten was.

cults.JPG

Zaterdag is dan vrij rustig verlopen maar zondag was weer wel een goed gevulde dag. In de namiddag een frisse wandeling van 10km rond Peulis gemaakt met een tussenstop in Klein Boom om een bezoekje aan de Stripbeurs te brengen. Ik ben er wel sneller dan normaal doorgegaan maar heb toch wel enkele koopjes kunnen doen en een paar strips van mijn lijstje kunnen schrappen.

IMG_3500.JPG

IMG_3514.JPG

Na een smakelijke hap in restaurant Casa Conny vertrokken we dan terug naar Borgerhout voor het tweede concert van het weekend. In de Roma traden immers The Bootleg Beatles op. Ik had ze zo’n twee jaar geleden al eens gezien en wist dan ook dat het goed zou moeten zijn.

IMG_2400.JPG

En ja hoor, ze waren weer heel goed (al waren ze vorige keer in Leuven net iets beter). Het is soms echt wel creepy hoe ze alle tics en houdingen van de originele Beatles weten na te bootsen. Als je de kans krijgt om ze te eens te zien … zeker doen.