Planning

Omdat we nog maar 354 wandelingen op ons to-do-lijstje hebben staan, dachten we dat het misschien wel eens een goed idee zou kunnen zijn om een bezoekje te brengen aan de Wandel- en fiestbeurs in Flander’s Expo in Gent. Kwestie van wat inspiratie op te doen natuurlijk.

Zo gezegd, zo gedaan en dus reden we onder een stralend zonnetje naar de stad van Jacob van Artevelde en de Stroppendragers. Wie ze trouwens ook een strop zouden moeten aandoen is de man of vrouw die The Loop heeft uitgevonden. Het is al iets beter dan een paar jaar geleden maar het blijft toch een puinhoop hoor.

De beurs op zich was een succes. Alhoewel, onze lange lijst met wandelingen die we ooit nog eens moeten doen is op zijn minst verdubbeld. Vooral de Nederlanders deden hun uiterste best om ons te overtuigen hen met een bezoekje te vereren. Veel moeite moeten ze daar trouwens niet voor doen. Ik heb al enkele heel geslaagde fietsvakantie bij onze Noorderburen achter de rug en het Paasweekend trekken we ook naar daar.

We hebben in ieder geval meer dan voldoende documentatiemateriaal voor de komende jaren. Een eerste shortbreak is trouwens ook al aangevraagd. Als alles meezit gaan we met Pinksteren 3 dagen wandelen in Gedinne in de provincie Namen, vlakbij de Franse grens. Fingers Crossed.

beurs01.jpg

Iets wat al langer op de planning stond was De laatste doet het licht uit, een komedie van Luc Kerkhofs gebracht door Toneelgroep Oud-KLJ Vorselaar.

licht01.jpg

André van Barneveld moet, na een carrière van 40 jaar als stationschef, met pensioen en het station zal worden gesloten. Niet alleen voor hem is dat een probleem maar ook voor Kelly die een krantenwinkeltje heeft (had) in het station en voor Banne, de clochard die in het station een plaats vond waar hij zich kon warmen (en waar hij af en toe wel eens een zak kon rollen). Ook de bejaarde Nette die naar Antwerpen wil om haar zus te bezoeken (en om een lief te zoeken) is niet blij nu er geen treinen meer zullen stoppen in het station.

Irma, echtgenote van André, is wel blij. Nu kan ze het plan dat ze samen met Toon Prop, burgemeester en minnaar van Irma, beraamd heeft uitvoeren. Dat zou haar en haar zoon Hugo toch wel wat geld moeten opleveren. Tenslotte is er ook nog Suzy, een hoogzwangere vrouw die weggelopen is van haar agressieve man.

Als André weigert om te vertrekken steunt het zootje ongeregeld hem ten volle in zijn strijd tegen zijn vrouw en de burgemeester.

Dit stuk is het beste dat deze toneelgroep de afgelopen jaren heeft gebracht. Bij iedereen was de rol op het lijf geschreven en het was er helemaal niet aan te zien dat het gisteren de première was. Eenvoudig amusement met soms voorspelbare moppen (Er staat in de gazet dat er elk uur ne mens wordt aangereden in Tokyo. Da kan toch ook niet plezant zijn voor dieje mens hè?) maar echt veel gelachen. Meer moet dat niet zijn.

licht02.jpg