Pallieter

IMG_3323.JPGAls het spreekwoord “Goed begonnen is half gewonnen” klopt dan gaan we een geweldig wandeljaar tegemoet.

Zoals de traditie het wil, nu ja, net zoals we vorig jaar voor de eerste keer hebben gedaan, had ik met Conny tegen 8u30 afgesproken aan Molbrug in Lier voor onze Nieuwjaarswandeling. Toen ik thuis vertrok vreesde ik het ergste en toen we in Lier vertrokken dacht ik dat mijn vrees waarheid zou worden. Het was immers koud, winderig en vooral nat.

Maar kijk, we waren nog niet in de Polders of het hield al op met regenen en even later was er nagenoeg geen wolkje meer te zien. Gelukkig waren ze nog niet volledig weg zodat ze, in combinatie met de opkomende zon, voor veel fotomomenten zorgden.

IMG_3290.JPG

De eerste lus van onze wandeling bracht ons tot aan Kasteel Ringenhof, het stulpje van Dries van Noten. Mede door de opkomende zon en de daarbij horende prachtige uitzichten vergaten we een beetje de snerpende wind. Gelukkig hadden we die even later in de rug.

IMG_3279.JPG

IMG_3297.JPG

De tweede lus bracht ons via de vesten naar het Hof van Nazareth waar vroeger een Cisterciënzerklooster stond. Van daar stapten we richting de Sionsvest en Sionsplein, daar waar Caje Ceulemans is groot geworden. Jammer genoeg is het mooie beeld dat je vanop het jaagpad had helemaal verdwenen door de bouw van verschrikkelijk lelijke appartementen. De bouw van een gedrocht van een brug helpt ook al niet veel.

IMG_3326.JPG

Nog even naar het huis van Felix Timmermans gaan kijken om daarna onze wandeling af te maken met een warme choco en een koffie bij de bakkery Nijs. We sloten af met 11,80 km op de teller. Lier blijft toch een heel mooie stad om te gaan wandelen.

IMG_3334.JPG

2018 is alvast goed ingezet.

Nieuwjaarswandeling.JPG