Vaarwel 2017

torekens2.jpgLaatste dag van 2017, een jaar met veel hoogtepunten maar helaas ook met een dieptepunt.

Soms vielen die zelfs op dezelfde dag. 19 september zal altijd een dag met dubbele gevoelens blijven. Een fantastische wandeldag in Gaasbeek met bezoek aan het prachtige kasteel werd helaas overschaduwd door het onverwachte overlijden van mijn vader. Nu ja, geheel onverwacht was het ook niet echt maar plots ging het dan toch heel snel.

Maar verder waren er dus nog hoogtepunten. We hebben vele mooi wandelingen gemaakt. En ik ben voor de eerste keer, in laat ons zeggen 30 jaar, eens niet op mijn eentje op vakantie gegaan. Gelukkig is die vakantie op alle gebieden een succes geworden. Zo goed zelfs dat Conny en ik vorige week onze volgende vakantie al hebben geboekt.

Het wandeljaar hebben we gisteren trouwens afgesloten met het Torekenspad in Onze-Lieve-Vrouwe-Waver, ook wel Torekenswaver genoemd. Als je de wandeling, met vertrek aan “den Dijk” doet dan zie je onmiddellijk waarom. Overal waar je loopt zie je de torens van het Sint-Ursulaklooster of –school. Ze zijn echt prominent aanwezig.

Torekens5.jpg

torekens4.jpg

Torekens3.jpg

torekenspad.JPG

Na de wandeling en een smakelijke pasta zijn we dan naar Mechelen getrokken om een cinemake te doen. Vanwege de drukte in de buurt van de Nekker (de laatste dag van de Kerstjumping !) hadden we besloten om ver van dit alles te parkeren en dan te voet naar de cinema te gaan. Wij kijken immers niet op 2,5 km meer of minder.

We kozen voor Murder on the Orient Express. Best wel een moedige keuze van mezelf vond ik aangezien ik de versie met Albert Finney uit  bijzonder goed ken. Afwachten maar of deze nieuwe versie van en met Kenneth Branagh er aan kon toetsen.

Als ik eerlijk ben … niet echt. Pas op, het is een heel goede film met sterke acteerprestaties en bijzonder mooi in beeld gebracht. Maar Branagh was nou net iets te “actief” om een goeie Poirot neer te zetten. Een Poirot die vechtend met een verdachte van een brug valt ? Ik denk het niet. Johnny Depp daarentegen was wel goed als verachtelijke slechte en Michelle Pfeiffer vond ik ook wel sterk.

torekens1.JPG

En zo komt er dus een einde aan 2017. Op naar 2018. Goede voornemens ? Wel ja, waarom niet. Veel wandelen, veel naar concerten gaan en daartussen een paar keer op vakantie gaan. Meer moet dat niet zijn.