Kerstconcert

Na de glijpartij in de voormiddag heb ik ook in de avond nog meegedaan aan een activiteit in Vorselaar (één van de vele activiteiten die in deze periode in ons dorpje worden georganiseerd).

De Cultuurraad had, om het jaar af te sluiten, enkele gasten uitgenodigd voor hun 28ste Kerstconcert in de Sint-Pieterskerk.

Eerst was het de beurt aan het zangkoor Musica Nova. Dit koor, dat al 50 jaar bezig is en uit Boom komt (als ik het goed gelezen heb toch, stond onder leiding van dirigent Jeroen Keymeulen en organist Peter Maus. Nu moet ik zeggen dat een koor dat Kerstliederen zingt in een kerk toch wel iets speciaals heeft.

IMG_2011.JPG

Volgens mijn moeder hadden ze wel beter wat meer Nederlandstalige klassiekers gezongen in plaats van hun Engelse of Latijnse tegenhangers. Misschien had ze wel gelijk want tijdens het hapje en het drankje achteraf heb ik dat wel meer gehoord.

De tweede gasten waren Lien Kooijman en Bart Vanpeteghem. Voor mij geen onbekenden omdat ze beiden al vaker op het podium van Na Fir Bolg, ons lokale rock en folkfestival, hebben gestaan. Lien had ook vader Ed meegebracht.

IMG_2024.JPG

Of het nu beter of slechter was laat ik in het midden aangezien ze te verschillend waren om te vergelijken maar voor de meeste mensen was het tweede deel wel bereikbaarder … iets dichter bij de gewone mens (terwijl het koor misschien een tikje elitair was).

Hoe dan ook … het was een geslaagde avond die ons volledig gratis werd aangeboden. De afwezigen hadden ongelijk.