De Laatste

sjaal.jpgEr moet iemand de laatste zijn en in ons geval is de laatste voor 2017 de Nederlandse éénmansband Spinvis.

Nu ja, éénmansband betekent niet dat zanger Erik de Jong op zijn eentje op het podium van De Roma stond. Integendeel, hij was vergezeld van 5 ijzersterke muzikanten. Eén van die muzikanten was de Gentse Saartje van Camp die gisteren zowaar een jefzaag heeft bespeeld (althans, zo noemden ze dat vroeger bij ons). Dat hadden de mannen van Sigur Ros moeten zien. Andere begeleiders waren Marcel van As (drums en zang), Diede Oosterveen: (bas, toetsen, zang) en Merel Junge (viool, tuba en trombone) en Lucas Oldeman (toetsen, gitaar, piano, zang).

Op het programma stond dat hij om 20u zou beginnen en om 21u30 zou stoppen. Het concert zou trouwens live worden gestreamd op VRTNWS. 20u werd 20u10 en 21u30 werd … 22u20. Inderdaad, een optreden van meer dan 2 uur. Dat maken we niet zo vaak mee. En op twee nummers na, die ons een beetje te experimenteel leken, was het een geweldig optreden. Een waardige afsluiter van een jaar gevuld met goede optredens.

IMG_2160.JPG

IMG_2187.JPG

Ook een waardige afsluiter van een hele leuke uitstap trouwens die kort na de middag begon. Aangekomen in Peulis moesten er eerst een paar vroege verjaardagscadeautjes worden uitgepakt (heel mooie cadeautjes trouwens). Dan hebben we ons even achter de computer gezet om een eerste vakantie te boeken. We zullen het Paasweekend doorbrengen in het Noordbrabantse Overloon. Mijn eerste vakantie in een bungalowpark. Eén activiteit staat nu al vast: op Stille Zaterdag gaan we (terug) naar ’s Hertogenbosch om een optreden van NITS mee te pakken (alweer). De rest moeten we nog invullen. We waren trouwens maar net op tijd want we hebben de laatste bungalow van het type dat onze voorkeur had gekregen kunnen boeken.

Alles in kannen en kruiken en dus konden we naar Antwerpen vertrekken. De auto achtergelaten in de buurt van de Roma en dan richting centrum. Ik was eigenlijk van plan om de tram te nemen maar Conny stelde voor om te voet te gaan. Zo gezegd, zo gedaan en na 4,70 km stappen stonden we door de deur van het Red Star Line Museum. Heel interessant museum en gisteren nagenoeg verlaten. Op de website stond dat ze maximaal 90 bezoekers per uur binnen laten. Gisteren waren er hooguit 9.

IMG_2048.JPG

IMG_2094.JPG

Op het Eilandje een hapje gegeten in De Burgerij, even naar de top van het MAS om Antwerpen by night te bewonderen en dan te voet naar de Groenplaats om met de tram terug naar De Roma te gaan.

IMG_2106.JPG

Dat laatste viel echter tegen. Het leken Japanse toestanden in de premetro. Zeldengeziene drukte daar beneden. We waren nog niet beneden of stonden al terug op de trap naar boven. Dan maar helemaal te voet naar Borgerhout. Op een paar kilometer meer of minder zien we niet. Gelukkig waren we nog op tijd om onze “vaste” plaatsjes te bemachtigen en konden we twee uur genieten van Spinvis.