Yevgueni

yevgueni.JPGHet jaar is bijna ten einde en dat geldt dus ook voor de concerten (behalve natuurlijk voor de 15 concerten die we al voor volgend jaar hebben gepland).

Eergisteren stond het voorlaatste van dit jaar op het programma. Hiervoor trokken we nog eens naar Leuven. Gelukkig waren we goed op tijd vertrokken. Een ongeval in Keerbergen zorgde er immers voor dat we moesten omrijden. Dan sturen ze je in een smal modderig en glibberig bospaadje en moet je het zelf maar verder uitzoeken.

Enfin, we waren nog op tijd in Den Domus om onze klassieke pre-concert-maaltijd te nemen. Veel tijd om de Leuvense Kerstverlichting te bewonderen hadden we niet maar het Stadhuis valt wel mee, het Ladeuzeplein en de Bibliotheek worden verpest door dat reuzenrad dat er staat en de Bondgenotenlaan ziet er mooi uit.

Om twintig over zeven stonden we al aan te schuiven aan de ingang (die stipt om 20u opengaat). Mijn collega’s zouden dat idioot vinden maar het aantal zitplaatsen in Het Depot is nu eenmaal heel beperkt en wij genieten graag zittend van onze concerten.

We hebben daar trouwens een prima systeem voor dat zowel in Het Depot als in de Ancienne Belgique werkt : Conny bekommert zich om de jassen en ik zoek de zitplaatsen. Een geoliede machine die meestal prima werkt.

Om half negen mocht  toetsenist (en medeoprichter) van Yevgueni, Geert Noppe, ons een halfuurtje “opwarmen”. En dat deed hij met verve. Heel mooie liedjes gezongen door een aangename stem en gebracht door sterke muzikanten. Zeker de gitarist verdient een extra vermelding aangezien hij op het laatste moment de vaste gitarist moest vervangen (omdat die woensdag vader was geworden).

walrus.JPG

Om half tien kwaen de jongens van Yevgueni zelf op het podium om anderhalf uur het beste van zichzelf te geven. Dat “beste” is trouwens echt goed. Ik heb ze al vaker aan het werk gezien en ze hebben me nog nooit teleurgesteld. De stem van zanger Klaas Delrue is zo één van die aparte stemmen.

yevgueni2.JPG

Bijna de helft van de nummers die ze gespeeld hebben komen van hun nieuwe CD “Tijd is alles”. Een CD die ik wel eens zou kunnen kopen. Hun single “Adem” wordt bijna dagelijks op Radio 1 gespeeld. “Als ze lacht” is trouwens 12de geëindigd in de Belpop 100 die vandaag werd uitgezonden op Radio 1. Volgende week nog naar Spinvis en kunnen (of moeten) we 2017 afsluiten.