Met dank aan de Garmin eTrex 30x

IMG_3109.JPGWandelen is toch echt wel een fijne sport. Iedereen kan het. Je kan het vlakbij je (t)huis doen of ergens op verplaatsing. In het binnenland of het buitenland. En het kost niet veel. Nu ja, als je er echt je hobby van maakt kost het uiteraard wel geld want dan ga je investeringen doen.

Een goed paar wandelschoenen is echt wel een must en die zijn niet goedkoop. Reken een dikke 200 €. Een goeie wandelbroek voor elk seizoen kan eigenlijk ook niet ontbreken net zoals een goeie jas onmisbaar is. Maar verder valt het best mee. Georganiseerde wandelingen van WSV of KWB kosten maximaal anderhalve euro om deel te nemen (inclusief verzekering). Wandelknooppuntenwandelingen kosten zelfs niets om deel te nemen.

Maar als je echt veel gaat wandelen dan raad ik toch nog een extra investering aan. Koop een degelijke GPS-tracker. Ik heb al enkele jaren de Garmin eTrex 30x. Is ook niet goedkoop maar niet alleen heeft hij me al op vele mooie wandelingen begeleid, hij heeft me ook al enkele keren uit de nood geholpen. Ook vandaag weer.

Na een toch wel korte nacht na het optreden van Walrus en Yevgueni gisteren in Het Depot in Leuven (waarover later meer) stond ik iets over negen al in de Pieperstraat om Conny op te pikken op weg naar het station van Diest. Niet om een trein te nemen maar wel omdat daar het startpunt van onze wandeling was.

Een wandeling die ons naar Asdonk zou brengen, onze eerste echte kennismaking met het Hageland. We waren nog maar net vertrokken of we kregen al een flinke klim voor de kiezen, een klim naar het militair domein van Schaffen. Waar ze trouwens, ondanks het mistige en bewolkte weer, volop bezig waren met valschermoefeningen (vanuit een Zeppelin). Nooit geweten dat parachutes soms “woesh” zeggen.

IMG_3131.JPG

Toen we even verder aan de Zwarte Beek waren (die trouwens niet zwart maar oranje ziet) viel onze wandeling bijna in het water. Letterlijk dan. Over de volledige breedte van het pad stond water. 15 cm aan de kanten, minstens 30 cm in het midden. Nog even geprobeerd om door het weiland te gaan maar het was echt niet te doen. We wisten ook niet hoever het wandelpad onder water zou staan. Misschien was het maar 50 meter maar dat kon ook 500 meter zijn.

IMG_3147.JPG

En brengt de Garmin dus redding. Even snel op de kaart gekeken en al vrij snel hadden we aan alternatieve route. Een route die ons achteraf gezien wel 2 à 3 km extra heeft gekost maar wie kijkt er nu op een kilometer. De rest van de wandeling ging verder zonder problemen. De routebeschrijving uit het wandelboek van Conny was heel goed zodat de Garmin eigenlijk maar back-up was.

IMG_3145.JPG

IMG_3170.JPG

Uiteindelijk hebben we de wandeling afgesloten met een kleine 18km op de teller. Mooie wandeling, mooie streek, mooi weer, mooie dag … afgesloten met een smakelijke zelfgemaakte risotto en een zelfgemaakte brésiliennetaart.

Snipperdagen kunnen soms heel plezant zijn.