Concertmaand

November is concertmaand.

Zes concerten in één maand en dan laten we er nog minstens evenveel schieten.

We gaan dus niet naar Status Quo, Isolde, Texas, Absynth MInded, The Waterboys en nog zoveel anderen.

Maar gisteren zijn we wel naar de Lotto Arena gegaan waar Bear’s Den op het programma stond. Uiteraard zijn we eerst nog wel een hapje gaan eten in ’t centrum maar om kwart over zeven zaten we op onze plaats.

Er stonden immers twee groepen in het voorprogramma. Sam Fender uit Newcastle mocht om 19u30 de spits afbijten en dat deed hij behoorlijk goed. Ik vond zijn stem wel net iets te gepolijst of misschien nog niet rijp en ruw genoeg voor de muziek die hij bracht maar voor de rest was hij echt wel goed.

samfender.JPG

Om 20u15 was het dan de beurt aan Dave Croll en hij was nog beter dan Sam Fender. Je zag en hoorde dat deze Liverpudlian meer ervaring had. Het klonk net dat beetje meer overtuigend. Wat mij betreft had hij gerust langer mogen spelen dan het half uur dat hij kreeg toegewezen.

davecroll.JPG

En om 21u15 was het dan de beurt aan Bear’s Den. Ondertussen was de Lotto Arena trouwens helemaal vol gelopen. Ik wist niet echt wat ik mocht verwachten want buiten hun cover van Heaven van Bryan Adams kende ik hen niet.

bearsden.JPG

Maar ze hebben er vanaf nu zeker wel een fan bij. Het was geweldig goed … zelfs BEREgoed (heb je ‘m ? BEREgoed … BEAR’s Den J). Als ik het met een andere groep moet vergelijken dan nog het best met Mumford & Sons. De vier muzikanten die Andrew Davie en Kevin Jones mee op het podium brachten waren stuk voor stuk rasmuzikanten. Eén ervan bleek trouwens een Noorderbuur te zijn : Christof van der Ven.

Het was ruim 100 minuten genieten. Vooral de twee nummers die ze akoestisch brachten op een klein podium achteraan in de zaal waren geweldig. De Bryan Adams cover was één van die nummers.

Samengevat : het was een geweldige muziekavond in de Lotto Arena en de afwezigen hadden weeral ongelijk.

Vanavond zetten we ons concertjubileumweekend verder met Fleet Foxes in de AB in Brussel.