Jubileum

Vierde concert … vierde locatie. Gisteren werden we verwacht in de Ancienne Belgique in Brussel. Ik had ook vooraf een tafeltje gereserveerd in de AB Resto. Dat hebben we al wel eens eerder gedaan maar gisteren hadden we iets te vieren. Het was immers (op één dag na) de tweede verjaardag van het eerste concert dat Conny en ik samen bezochten.

Sinds die 19e november in 2015 zijn er nog een kleine 50 concerten en festivaldagen gevolgd en hebben we een tachtigtal groepen aan het werk gezien.

Maar terug naar gisteren.

Vóór we richting Brussel vertrokken hebben we nog een kleine wandeling door Mechelen gemaakt. Dat is ook altijd gezellig, vooral het Dijlepad is een leuk stuk om te doen. Je loopt echt over het water en dat geeft toch een beetje een speciaal gevoel.

IMG_1903.JPG

IMG_1906.JPG

Om vijf uur namen we dan de trein naar Brussel en 45 minuten later zaten we aan onze tafel in de AB Resto. Het voordeel van te eten in de AB Resto is niet alleen dat je daar heel smakelijk kunt eten voor een heel schappelijke prijs. Je kan er namelijk ook via de “achterdeur” naar binnen.

Hierdoor hadden we perfecte plaatsen. Op de eerste rij van de zitplaatsen op het balkon, recht vóór het podium. Gelukkig waren we op tijd want om half acht begon Ultimate Painting die ons mochten opwarmen. Eergisteren in de Lotto Arena werden we ook al verwend door twee geweldige groepen als voorprogramma, gisteren was het naar mijn gevoel nog beter. Ik vond ze zo goed dat ik na het optreden onmiddellijk twee cd’s van hen heb gekocht.

Om kwart voor negen was het dan de beurt aan Fleet Foxes. Als ik (weer) eerlijk moet zijn … ik kende ze eigenlijk niet. Ik kende wel één van hun nummers namelijk Mykonos maar wist niet dat het van hen was. Maar het is niet de eerste keer dat ik naar een groep ga die ik niet echt ken. Toen we omstreeks half elf de AB buiten gingen had ik in ieder geval een heel goed concert gezien.

fleetfoxes.JPG

Het was een nagenoeg perfect concertweekend. Of we dit nog gaan evenaren is twijfelachtig. Maar we blijven proberen. Volgend weekend bijvoorbeeld wanneer we naar Billy Bragg en naar Depêche Mode gaan.