Vianden

Aanvankelijk waren we van plan om op de laatste dag van onze vijfdaagse een bezoek te brengen aan Trier en dan naar huis rijden.

Maar aangezien we dat al uitgebreid op dinsdag hadden gedaan moest er een alternatief worden gezocht.

En dat alternatief werd Vianden op slechts een halfuurtje rijden van Irrel. Op het moment dat wij daar aankwamen was het nog rustig, heel rustig. Dat was vorige zondag toen we er op de heenweg passeerden wel even anders.

Maar nu konden we op ons gemakske een wandeling maken langs de oude stadsmuren en naar het kasteel, dat imposant hoog boven de stad waakt, klimmen. In een bezoek aan het kasteel zelf hadden we niet echt zin. In een tochtje met de télé-siège evenmin. In een lekkere tas koffie na 5 kilometer wandelen wel. Na een terrasje hebben we dan nog een broodje gekocht voor onderweg en trokken we richting België.

Onderweg nog gestopt om wat ingrediënten te kopen voor een risotto om dan nog wat na te genieten van een korte maar heerlijke vakantie. Bijna 70 km gewandeld, een heel mooie stad gezien en de Gutenberg Bijbel kunnen zien.

Het aftellen naar de volgende vakantie kan beginnen.

IMG_1286.JPG

IMG_1308.JPG

IMG_1332.JPG

IMG_1327.JPG