Kort

Het nadeel van korte vakanties is toch wel dat ze niet lang duren. Deze korte uitstap naar Duitsland had gerust nog enkele dagen mogen duren maar het is helaas niet zo.

Na ons stadsbezoek van gisteren stond er vandaag nog een laatste wandeling op het programma. In ons “programmaboekje” stond nog een wandeling van 22 km naar Echternach en terug en een wandeling richting Wolfsfelderberg van 18,5 km. Deze laatste wandeling kon ook met een dikke 5 km worden ingekort.

We besloten om deze wandeling te kiezen. Op het punt waar we de verkorting konden inlassen zouden we dan wel beslissen of wel al dan niet die extra lus zouden doen.

Het vertrek (ter hoogte van “een soort neushoorn” stond er in ons boekje) was minder aangenaam. Wat begon als druilerige motregen veranderde al snel in een fikse regenbui. Gelukkig hebben we daar maar een klein uurtje last van gehad en zijn we de rest van de dag droog gebleven.

De wandeling van vandaag was wel zo’n wandeling waar we beiden wel van houden namelijk een wandeling met veel vergezichten, heel mooie vergezichten, zo van die vergezichten waarvoor je naar de Eifel komt.

Zo mooi dat je vergeet naar de plakkaatjes en bordjes te kijken en een afslag mist en plots tot de vaststelling komt dat je van het parcours bent afgeweken. Wandelkaart erbij genomen, Garmin eTrex erbij genomen, koppen bij elkaar gestoken en een halfuurtje later zaten we terug op de juiste route.

Uiteindelijk zijn we uitgekomen op 15 kilometer waardoor ons algemeen totaal voor deze korte reis op zo’n 60 km uitkomt. Niet slecht al zeggen we het zelf. Het was een bijzonder mooie vakantie met pittige wandelingen maar wel fantastisch mooi.

Ondertussen zijn we al aan ’t nadenken waar we volgend jaar naartoe trekken. Normandië? Oxford? Friesland? De Achterhoek? Bretagne? Duitsland? Dat weten we nog niet maar dat we ergens naartoe trekken staat al wel vast.

IMG_1334.JPG

IMG_1351.JPG

IMG_1373.JPG

IMG_1386.JPG